INFORMERT: Ari Behn har ikke gitt tillatelse til at Operafestivalen setter opp stykket, men han har blitt informert underveis. Og muligens er Prinsessens ektemann ventet blant publikum på premieren neste fredag.  Foto: SCANPIX
INFORMERT: Ari Behn har ikke gitt tillatelse til at Operafestivalen setter opp stykket, men han har blitt informert underveis. Og muligens er Prinsessens ektemann ventet blant publikum på premieren neste fredag. Foto: SCANPIXVis mer

Aris liv blir komi-opera

- Alle vi her synes han er en fantastisk figur...

SEHER.NO: De fleste har nok hørt om de kjente operamusikalene "Phantom of the Opera" og "Which Witch".

Men få har vel noen gang hørt om en operamusikal ved navn "Jakten på Ari Behn"?

I forbindelse med Oslo Operafestival 2008, som starter til helgen, setter arrangørene opp noe så skjeldent som en norsk humoristisk operamusikal.

Og hovedrollen, ja, den går til selveste Ari Behn, eller en "gal" mann som tror han er Ari Behn.

Operafestivalen har i regi av Einar Bjørge, samt brødrene Erlend og Thoralf Fagertun, som har skrevet musikk og tekst, satt opp et stykke som handler om kjendishysteri, galskap og ensomhet, og gjennom arbeidet med stykket har de også holdt prinsesse Märtha Louises kjente ektemann informert.

Forestillingen dreier seg altså om en mann som tror han er Ari Behn. På grunn av denne forstyrrelsen, havner han på "galehus" sammen med en mann som tror han er David Beckham og en kvinne som tror hun er Sandra Lyng Haugen.

Hele plottet tykner til når Ari Behn klarer å rømme og får både husets direktør og stab, politiet, pressen og prinsesse Märtha Louise etter seg.

Ifølge komponist Erlend Fagertun er det flere grunner til at de valgte å la seg inspirere av Ari Behn i stykket.

- Alle vi her synes han er en fantastisk figur. Han har hatt en utvikling fra å være nærmest ukjent til å bli superkjendis etter at han giftet seg med prinsessen. Han har alt, og det er den slags eventyrhistorie vi var ute etter, sier han til seher.no.

Behn skal ikke ha gitt tillatelse til at det blir satt opp et stykke "om" han, men ifølge Fagertun er han informert.

- Han har egentlig ikke gitt tillatelse, men han er informert. Og uansett er ikke dette et stykke som handler direkte om Ari Behn, det er et stykke som handler om en mann som tror han er Ari Behn, sier han.

Åsa Roth, PR-sjef for Oslo Operafestival, tror det vil bli et veldig morsomt stykke.

- Dette er noe så sjeldent som en komisk norsk opera, som handler om paparazzier og kjendiser. Det vil nok bli veldig morsomt, sier hun til Seher.no.

Hør smakebiter fra stykket her! (ekstern link)

Har du et kjendistips? Tips oss på Seher@seher.no

LES OGSÅ: - Se hva Märtha har i veska