REFSES: Ari Behn får krass kritikk for det han skriver i boken "Tørt brød". Foto: SCANPIX
REFSES: Ari Behn får krass kritikk for det han skriver i boken "Tørt brød". Foto: SCANPIXVis mer

Ari skriver om narko-bruk

I forordet til boken "Tørt brød" skriver Ari Behn om sin egen bruk av cannabis.

SEHER.NO: Ari Behn (34) har skrevet forordet til Mohamed Choukris' roman "Tørt brød" som i disse dager foreligger på norsk. Her skriver han om sitt møte med forfatteren, og hvordan det hele endte i en ellevill cannabisrus, skriver Dagbladet.


- Kanskje svaiet jeg aller mest på grunn av den trøstefulle røykinga vi bedrev på taket av El Muniria fra midnatt til soloppgang, yr og oppstemt husket jeg i hvert fall straks sensasjonen det var å lese "Tørt brød" som tenåring, skriver Ari Behn i forordet.


Men Behn får krass kritikk fra Landsforbundet mot stoffmisbruk, som mener at han reklamerer for dop.


- Han er ikke fri. Ari Behn er fortsatt gift med en kvinne som tilhører det norske kongehuset, og er en svært kjent samfunnsfigur. Han er en trendsetter som mange kopierer, og burde ikke ha reklamert for narkotika på denne måten, sier Karl John Amdahl i Landsforbundet mot stoffmisbruk til Dagbladet.


Dette er ikke første gang Behn blir koblet til narkotika. I 2000 ble det storm etter TV-visningen av hans egen film fra Las Vegas. I denne filmen poserer Ari sammen med det som skal være to polske prostituerte mens det angivelig nytes kokain og andre rusmidler.


- Jeg har etter beste evne forsøkt å sette ord og bilder på den delen av virkeligheten som til en hver tid omgir oss, sa Ari Behn den gang.


 LES OGSÅ: Ari og Märtha tar ferie