Ari Behn og Märtha Louise skilles

- Usigelig trist for oss begge, sier prinsessen.

Foto: NTB scanpix
Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Fredag ettermiddag kommer den triste nyheten om at ekteparet går hver til sitt etter 14 år som ektepar.

Dette skriver Slottet i en pressemelding.

– Livet går ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfart. Men aller tydeligst blir det nå, når livet har gjort noen krumspring vi aldri hadde sett for oss. I disse dager går nemlig vi to fra hverandre. Vi avslutter ekteskapet, men forblir sammen i foreldreskapet, sier prinsesse Märtha Louise.

Videre fortsetter hun:

- Det er usigelig trist for oss begge å oppdage at veien videre ikke går sammen på den måten den pleide. Vi har som så mange andre vokst fra hverandre - til steder vi ikke lenger møtes som vi gjorde før. Det er forferdelig å oppleve at det ikke er noe mer vi kan gjøre. At vi har prøvd alt over lang tid, og at vi likevel ikke kan møtes der vi gjorde før, gjør det umulig for oss å fortsette.

Saken fortsetter under bildet.

PRINSESSEBRYLLUP: Det var 24. mai 2002 at Märtha Louise og Ari Behn ga hverandre sine ja i Trondheims domkirke Nidarosdomen. Her vinker brudeparet til folket fra trappen på Stiftsgården etter vielsen.  Foto: NTB scanpix
PRINSESSEBRYLLUP: Det var 24. mai 2002 at Märtha Louise og Ari Behn ga hverandre sine ja i Trondheims domkirke Nidarosdomen. Her vinker brudeparet til folket fra trappen på Stiftsgården etter vielsen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Deler omsorgen for døtrene

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn giftet seg i Nidarosdomen i Trondheim 24. mai i 2002.

- Vi føler skyld fordi vi ikke lenger klarer å skape den trygge felles havnen barna våre fortjener. Men vi håper og tror at vi skal klare å holde fast på vennskapet gjennom det som nå ligger foran oss.

- Vi ber om og håper at vi får ro i denne sårbare prosessen. Barna trenger tid til å fordøye, sørge og finne nytt fotfeste - hver og en for seg. Vi er bare mennesker vi óg, sier prinsessen i pressemeldingen.

Sammen har ekteparet døtrene Maud Angelica Behn (13), Leah Isadora Behn (11) og Emma Tallulah Behn (8).

Foreldrene vil ha delt omsorg, og barna fortsetter på sine skoler.

Siste gang Märtha Louise og Ari Behn var sammen i en offisiell anledning var i forbindelse med jubileumsreisen 23. juni. Begge var med under gudstjenesten i Nidarosdomen, men Ari droppet kongefesten.

De var også sammen - hånd i hånd - i kong Carl Gustafs 70-årsdag.

STRÅLTE: I kong Carl Gustafs 70-årsdag 30. april kom Märtha Louise og Ari Behn arm i arm til festen.  Foto: Aftonbladet
STRÅLTE: I kong Carl Gustafs 70-årsdag 30. april kom Märtha Louise og Ari Behn arm i arm til festen. Foto: Aftonbladet Vis mer

LES OGSÅ: Se de søte bildene av prins George

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer