- Ari Behn, han er jo noe for seg selv

Erling Lorentzen er optimistisk med tanke på kongehusets fremtid.

NÆRE: I 2005 feiret kongefamilien 100-årsdagen for unionsoppløsningen med Sverige med festkonsert i Oslo Konserthus i regi av Stortinget. Fra venstre, Ari Behn, prinsesse Märtha Louise, prinsesse Ragnhild, Erling Lorentzen, dronning Sonja, kong Harald Foto: NTB scanpix
NÆRE: I 2005 feiret kongefamilien 100-årsdagen for unionsoppløsningen med Sverige med festkonsert i Oslo Konserthus i regi av Stortinget. Fra venstre, Ari Behn, prinsesse Märtha Louise, prinsesse Ragnhild, Erling Lorentzen, dronning Sonja, kong Harald Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I fjor ble Erling Lorentzen (90) enkemann etter at prinsesse Ragnhild døde av kreftsykdom i en alder av 82 år.

Paret, som bodde store deler av deres lange liv i Rio de Janeiro i Brasil, skulle i år ha feiret diamantbryllup, ettersom de 15. mai ville ha vært gift i hele 60 år.

I et intervju med Dagbladet Magasinet forteller den spreke 90-åringen blant annet om sitt første møte med jenta på 15 år som en dag skulle bli hans kone, og at han er optimistisk med tanke på de som en dag skal ta over tronen - for i likhet med kongebarna Haakon (39) og Märtha (41) vet han hva det vil si å kjempe for kjærligheten.

- Jeg har stor tro på kronprins Haakon, et eksepsjonelt godt og interessant menneske. Det var ikke bare lett for ham å få sin partner, heller. Nu tror jeg de fleste også stort sett verdsetter Mette-Marit som et positivt og verdifullt menneske. Ari Behn, han er jo noe for seg selv, i en periode var han vel et litt vanskelig tema for monarkiet, men han er jo... artig å snakke med. En artig type.

I prinsesse Ragnhilds biografi «Mitt liv som kongsdatter» (1995), som er ført i pennen av nåværende Se og Hør-redaktør Lars O. Gulbrandsen, avslørte prinsessen at hun allerede ved første møte lot seg sjarmere av den staute 22-åringen - og hun og venninnene sammenliknet ham med en filmskuespiller.

Til tross for sine 90 år er Erling Lorentzen i full sving med diverse prosjekter, og i disse dager er han i gang med et biobrenselprosjekt i Ghana.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer