FÅR ROS: Flere psykologer roser Ari Behn for å fortelle at han føler seg deprimert, og kaste lys over psykiske plager. Foto: SCANPIX
FÅR ROS: Flere psykologer roser Ari Behn for å fortelle at han føler seg deprimert, og kaste lys over psykiske plager. Foto: SCANPIXVis mer

Ari Behn får psykolog-ros

- Det er fortsatt litt tabu.

SEHER.NO: Prinsesse Märtha Louises ektemann Ari Behn (37) fikk tirsdag store oppslag i landets media, etter å ha avslørt at han føler seg deprimert.

- Jeg har tre fortryllende døtre, det hjelper i stor grad påhumøret. Men generelt er jeg kronisk deprimert og det blir stadigverre, ser det ut til, sier Ari i intervjuet med månedsbladet Massiv.

Nå får Ari ros fra flere norske psykologer for å snakke ut om et emne som fremdeles er ømtålelig for mange nordmenn.

- Depresjon er en alvorlig sykdom som det blir mer og mer av i landet vårt. 44 prosent av kostnadene innen psykisk helsevern har sammenheng med nettopp depresjoner. Vi er glade for at kjendiser forteller om det offentlig, fordi det fortsatt er litt tabu, sier president i Norsk Psykologiforening, Tor Levin Hofgaard til Dagbladet.

Han viser til at tidligere statsminister Kjell Magne Bondeviks åpenhet om sin depresjon skapte større åpenhet om emnet, da han fortalte om det i 1998.

Hofgaard får støtte av visepresident i Norsk Psykologiforening, Rune Frøyland.

- Vi synes det er flott at kjente mennesker er med på alminneliggjøre noe som er så alminnelig, sier han til Dagbladet.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ : - Før eller siden blir jeg sparket ut