Ari Behn er død

Ble 47 år gammel.

GIKK BORT: Onsdag 25. desember kom nyheten om at Ari Behn (47) er død. Slik var hans liv. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ari Behn er død. Det melder familien selv. Han ble 47 år gammel.

- Det er med stor sorg i hjertet at vi, de aller nærmeste pårørende til Ari Behn at vi i dag må meddele at han har tatt sitt eget liv. Vi ber om respekt for vårt privatliv i tiden fremover, opplyser Geir Håkonsund, Ari Behns manager og familiens talsmann, til NRK.

Behn skal ha tatt sitt eget liv. Her i Norge er han kjent for sitt forfatterskap og for sin kunst. Han er dessuten gift med prinsesse Märtha Louise. De var gift fra 2002 til 2016. Paret har tre barn sammen.

I tillegg var Behn godt kjent for sitt kunstneriske talent. Behn fikk sitt skrivende gjennombrudd med novellesamlingen «Trist som faen» i 1999. Verket solgte over 100 000 eksemplarer og fikk blant annet terningkast seks i VG.

2018 ble året Behn for alvor slo gjennom som kunstmaler. I Norge hadde Behn langt over 50 pop up-utstillinger over hele landet, og i 2018 solgte han malerier for 5,7 millioner kroner. Våren 2019 var han i Los Angeles for å satse videre på kunstkarierren og knytte kontakter.

I sorg

I en uttalelse fra Slottet sier kong Harald og dronning Sonja følgende:

- Det er med stor sorg Dronningen og jeg har mottatt budskapet om Ari Behns bortgang. Ari var en viktig del av vår familie gjennom mange år, og vi bærer med oss varme, gode minner om ham, heter det i uttalelsen.

- Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne. Vi sørger over at våre barnebarn nå har mistet sin kjære pappa - og har dyp medfølelse med hans foreldre og søsken, som nå har mistet sin kjære sønn og bror. Vi ber om at Aris nærmeste familie får ro i denne vonde tiden.

Kronprinsparet har også uttalt seg. De sier følgende:

- For oss var Ari en god venn, et kjært familiemedlem og en fantastisk onkel, som vi delte mange av livets små og store øyeblikk med. Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om hans bortgang. Vi var alle veldig glad i Ari. Tankene våre går spesielt til Maud, Leah, Emma, Prinsesse Märtha Louise og Aris nærmeste familie.

ARI BEHN OM TIDEN ETTER BRUDDET: Ari Behn var programleder på Se og Hørs Kjendisgalla 2016. Her snakker han ut om en hektisk høst. Video: Per Ervland Vis mer

- Bare trist

Carina Scheele Carlsen, manager for prinsesse Märtha Louise, sier at de ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt. Dagbladet var onsdag kveld i kontakt med Håkonsund, som opplyser at han ikke har flere kommentarer i saken.

Vakthavende ved Slottets kommunikasjonsavdeling, Sven Gj. Gjeruldsen, opplyser til Dagbladet at det foreløpig ikke vil bli gitt noen ytterligere meddelelser fra Slottet enn uttalelsene fra kongefamilien som ligger ute på kongehusets hjemmeside.

Kort tid etter at dødsfallet ble kjent, begynte kondolansene og reaksjonene å komme i sosiale medier. Statsminister Erna Solberg kommer med sin dypeste medfølelse etter nyheten.

- Jeg vil få uttrykke min dypeste medfølelse med Ari Behns familie og etterlatte i anledning hans tragiske bortgang. Mine tanker går til alle som var glad i ham», skriver statsminister Erna Solberg i en melding til NTB onsdag kveld.

Per Heimly, som i mange år var en nær venn av kunstneren, kom også med en melding. På Facebook skrev han følgende om sjokket:

- Jeg er i bunnløs sorg over å ha mistet min beste venn og blodsbror Ari Behn idag. Jeg er knust og ber om ro for å fordøye denne ufattelige tragedien som har rammet oss alle. Jeg elsket Ari og han vil for alltid være ved min side, skrev Heimly.

En annen som reagerer er Carl-Erik Grimstad:

-Dette er bare trist, og tankene går selvfølgelig til hans barn og nære familie, sier Carl-Erik Grimstad, stortingsrepresentant for Venstre og tidligere soussjef for kongehuset, til Se og Hør.

Caroline Vagle, kongehusekspert i Se og Hør, tar dødsfallet med sorg.

- Dette er en forferdelig trist nyhet, og mine tanker går til hans tre døtre og familien for øvrig. Ari var en varm, talentfull fargerik mann, som virkelig satte sin spor hos alle han møtte på sin vei, sier hun.

LES OGSÅ: - Det fantes ikke maken til Ari

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer