POSØR?: - Jeg er et smykke. Og alle dere, du, du, du og du er et smykke, sa designer Ari Behn og pekte på forsamlingen. Foto: SCANPIX
POSØR?: - Jeg er et smykke. Og alle dere, du, du, du og du er et smykke, sa designer Ari Behn og pekte på forsamlingen. Foto: SCANPIXVis mer

Ari: - Jeg er et smykke

I dag lanserte prinsessegemalen sitt eget servise.

SE VIDEO: Påfuglen Ari Behn

SEHER.NO: Magnor Glassverk visste nok hva de gjorde da de ba Ari Behn om å designe et servise med glass og porselen. For hvis salget blir av samme omfang som oppmøtet på presentasjonen, har produsenten gode tider i vente.

Kjendisfaktoren var skyhøy på restaurant Bølgen og Moi da Ari Behn viste fram og fortalte om bakgrunnen for sitt nye verk som har fått navnet Peacock (påfugl). Han er selv fremstilt nettopp som en posør og en påfugl og mener det ikke er noen skam å bruse med fjøra, "selv om alle omkring deg forsøker å si noe annet".

Hver dag en fest
- Da jeg kom hjem fra Afrika ble jeg kalt en posør og en påfugl. Men møtet med landet lærte meg at hver dag er en fest, og at jeg er et smykke. Og alle dere, du, du, du og du er et smykke, sa designeren og pekte på forsamlingen.

- Mange tror de vet alt om meg, men det vet de ikke. Jeg har vært opptatt av design fra jeg var liten, og fikk mye inspirasjon på Steinerskolen, fortalte Ari, samtidig som han tegnet og viste "det gylne snitt" som er "grunnlaget for skjønnhet og harmoni".

Både stefaren og bestefaren har vært viktige personer i forhold til hans interesse for design, kunne han også fortelle.

Fullt kaos
De fleste som teller i Oslos kjendisverden var til stede ved presentasjonen el happeningen om man kan kalle det det og antallet fotografer og kamerafolk nærmet seg kongelig bryllupsdekning.

Prinsessegemalen, i svart dress med silkeslag og kremfarget designerskjorte, fikk samtlige til å føle seg som betydelige gjester, enten han kjente dem fra før eller ikke. Og dressen og skjorten var av norsk design, bekreftet han overfor NTB.

En stund var det tilløp til fullt kaos blant pressefotografer og kamerafolk da designeren tegnet og fortalte om prosessen fram mot det ferdige produkt. En prosess som har tatt nærmere tre år, uten at det har kommet offentligheten for øret.

Porselensserviset som er designet av Ari Behn, består av 17 forskjellige deler, mens glasserviset er satt sammen av 13 deler, inkludert vinkaraffel og en høy lysestake.

Glassene er i krystall av beste kvalitet ifølge produsenten og er produsert på Magnors glassverk. Glassene er munnblåst etter gamle glassblåsertradisjoner. Porselenet er produsert i Portugal.