Prins Harry og hertuginne Meghan:

Archies faddere endelig avslørt

Et halvt år etter dåpen røpes det nå hvem som er hans gudmor og gudfar.

BLE DØPT: I juli i fjor ble vesle Archie døpt, men hvem som ble faddere valgte hertugparet til stor overraskelse å holde for seg selv. Foto: NTB Scanpix
BLE DØPT: I juli i fjor ble vesle Archie døpt, men hvem som ble faddere valgte hertugparet til stor overraskelse å holde for seg selv. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai i fjor ble hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) foreldre for første gang da sønnen Archie kom til verden.

To måneder senere ble prins Archie Harrison Mountbatten-Windsor døpt i St. George's kapell i Windsor.

Bare noen dager før seremonien ble det kjent at dåpen ville bli en svært privat affære, og samtidig slapp også hertugparet den sjokkerende beskjeden om at de ikke ville avsløre hvem som var valgt som deres førstefødtes faddere.

«Aldri skjedd før»

I en offisiell uttalelse fra Buckingham Palace kom det frem at det var faddernes selv som ville ha det slik.

- Etter faddernes eget ønske vil dette forbli privat, het det i pressemeldingen, ifølge People.

Dette er svært uvanlig i de kongelige kretser, og nyheten opprørte mange, spesielt den rojale fansen.

- Jeg ble veldig overrasket over at prins Harry og hertuginne Meghan vil holde sønnens faddere hemmelig, fortalte Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle den gang, og la til:

- Det har så vidt jeg vet aldri skjedd før at kongelige har holdt tilbake denne informasjonen. Hvis poenget er å skape mindre oppmerksomhet, tenker jeg at det virker mot sin hensikt.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

«Fascinerende valg»

Nå, et halvt år etter at dåpen fant sted, avsløres det derimot hvem som er sjarmtrollets gudfar og gudmor.

Mandag skriver The Sunday Times at Archies gudmor er Tiggy Pettifer. Hun har spilt en helt spesiell rolle i prins Harry og prins Willams liv. Hun var nemlig barnepiken deres og var en viktig del av prinsenes oppvekst etter prinsesse Dianas død.

Archies gudfar er Mark Dyer, en tidligere offiser ved det britiske kongehuset. Han ble også en mentor og er nær venn av Harry og William, melder nettstedet.

- De har begge vært konstant til stede i Harrys oppvekst og også i etterkant. De er fascinerende valg av karakterer i Harrys liv som han håper vil holde Archie jordnær, forteller en kilde til E!Online.

Harrys barndomsvenn, Charlie van Straubenzee, er også bekreftet som en av Archies faddere, ifølge nettstedet.

Til tross for at dåpen i fjor sommer var en svært privat affære, valgte likevel hertugparet å dele dåpsbilder med omverdenen fra den store dagen.

Hertugparet er ikke ukjente med å skape overskrifter for sine kontroversielle valg i det britiske kongehuset.

Tidligere denne måneden kom de med sjokkavsløringen om at de hadde besluttet å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter - med alt dét dette medfører.

Brøt stillheten

Både internt og eksternt slo nyheten ned som lyn fra klar himmel. Det har det blitt skrevet opp og ned om den overraskende beslutning, og krisemøter i den britiske kongefamilien har blitt avholdt.

Dronningen har nå stilt seg bak avgjørelsen, men skal ikke ha vært begeistret i starten.

Søndag brøt prins Harry stillheten i en tale for støttespillere for den veldedige organisasjonen Sentebale. Allerede i 2006 opprettet han Sentebale, som fokuserer på barn med hiv og aids.

- Før jeg begynner, må jeg si at jeg kan bare se for meg hva dere kan ha hørt eller kanskje lest over de siste ukene. Så jeg vil at dere skal høre sannheten fra meg. Så mye jeg kan dele. Ikke som en prins eller hertug, men som Harry, den samme personen som mange av dere har sett vokse opp over de siste 35 år, men nå med et klarere perspektiv, sa han.

Under talen fortalte også prins Harry at han og kona følte at de ikke hadde noe annet valg enn å trekke seg tilbake fra den kongelige familien. Han forsikret at avgjørelsen ikke var enkel.

- Jeg vet at jeg ikke alltid har fått det til riktig, men så langt dette går, var det virkelig ikke noe annet valg.

- Vårt håp var å fortsette å tjene dronningen, samveldet og mine militære forbindelser, men uten offentlig finansiering. Dessverre var det ikke mulig. Jeg har akseptert dette, vel vitende om at det ikke endrer hvem jeg er eller hvor engasjert jeg er, sa han blant annet.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

LES OGSÅ: - Meghan vil ha kjendislivet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer