April-bryllup for William og Kate

Datoen er satt for tidenes kongebryllup.

GIFTER SEG: Prins William og Kate Middleton gifter seg i Westminster Abbey 29. april 2011.  Foto: All Over Press
GIFTER SEG: Prins William og Kate Middleton gifter seg i Westminster Abbey 29. april 2011. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO:    Clarence House kunne i dag, tirsdag, offentliggjøre at datoen er satt for bryllupet mellom prins William (28) og hans forlovede, Kate Middleton (28).

Bryllupet skal avholdes i Westminster Abbey i London fredag 29. april 2011, skriver Daily Mail.

- Da gikk det som vi håpet og trodde – vårbryllup i Westminster Abbey! Vi har en stor sak om bryllupsforberedelsene i dagens blad, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland til Seher.no, som gleder seg til sitt 22. kongelige bryllup.

William og Kate, som ønsket seg et vårbryllup, skal være «ekstatiske» over at arrangementet nå er på plass. Det at bryllupet er satt på en fredag, gjør også at britene får en ekstra fridag, siden statsminister David Cameron har avgjort at bryllupsdagen blir en nasjonal feriedag og feiring.

Det har lenge vært spekulert i hvor og når prinsen og Kate vil gifte seg, og Westminster Abbey har vært et av favoritt-stedene nevnt, til tross for at det var her prinsesse Dianas begravelse ble avholdt i 1997.

- Westminster Abbey er den britiske kongefamiliens bryllupskirke framfor noen. Her giftet dronning Elizabeth og prins Philip seg – og her har to av dronningens barn giftet seg. Da Charles og Diana valgte St. Paul -katedralen i 1981, var det fordi den rommer enda flere enn Westminster Abbey. Men vi skal huske på at Charles var kronprins, William er «bare» arveprins. Dessuten ønsker William og Kate seg et litt mindre pompøst bryllup, sier Totland:

- Bryllupsforberedelsene har nok vært i gang i all hemmelighet og i det stille en god stund allerede og man har valgt en dato som passer med timeplanen til både vertskap og viktige gjester. Det blir flott med et bryllup like over påske – når alle påskeliljene står i fullt flor i Londons parker.
Ifølge Daily Mail skal bryllupet være ganske intimt, til tross for at kirken rommer hele 2000 gjester.

Selve seremonien skal også være veldig tradisjonell, og vise Storbritannia på «sitt beste».

Det britiske folk skal også få ta del i den storslagne feiringen, og det er planlagt folkefest utenfor Parliament Square, samt i gatene rundt Westminster Abbey.

Det er ventet at en rekke celebre og internasjonale profiler vil delta i bryllupet, deriblant USAs president Barack Obama og Frankrikes president Nicolas Sarkozy.

Ifølge Daily Mail skal det også ha blitt enighet om at kongefamilien og Middleton-familien vil dele på regningen for den enorme begivenheten, samt ekstra sikkerhetstiltak i gatene.

Akkurat hvordan kostnaden skal deles er uvisst, men Middleton-familien, som er mulit-millionærer, har vært veldig interessert i å bidra hele veien.

Det skal være William selv som insisterte på at bryllupet skulle holdes på våren, til tross for at odds for godt vær skal være dårligere.

Prinsen og hans kommende hustru skal ha bestemt seg for datoen allerede på fredag i forrige uke, men avgjørelsen ble ikke offentliggjort før i dag fordi regjeringen og statsminister Cameron måtte godkjenne datoen.

Parets familier var de første som ble informert, inkludert dronningen, hertugen av Edinburgh, prins Charles, samt Kates foreldre, Carole og Michael Middleton.

I tillegg til viktige internasjonale profiler og politikere, er det ventet at medlemmer av alle kongefamiliene vil delta, også de norske. 

- Som vi skriver i dagens Se og Hør, har kong Harald og dronning Sonja vært i London på privat besøk siden før helgen  – og de har nok allerede kjent til bryllupsdatoen i noen dager, kan jeg tenke meg, sier Kjell Arne Totland.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - På kurs for å takle å bli dronning