Prins Harry:

- Åpnet seg uten å vite til hvem

Prinsen skal ha blitt lurt trill rundt i tulletelefon.

BLE LURT: Prins Harry skal trolig ha åpnet opp om den siste tiden i det han trodde var en telefonsamtale med miljøaktivisten Greta Thunberg. Foto: NTB Scanpix
BLE LURT: Prins Harry skal trolig ha åpnet opp om den siste tiden i det han trodde var en telefonsamtale med miljøaktivisten Greta Thunberg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har langt fra vært en enkel start på det nye året for prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38), som fra 31. mars ikke lenger er fremtredende medlemmer av den britiske kongefamilien.

Helt siden de annonserte at de trekker seg tilbake i starten av januar, har det ikke vært fred rundt paret, som mandag denne uken deltok på sitt siste offisielle oppdrag før de blant annet mister titler og apanasje.

Hertugparet har siden sjokkavgjørelsen snakket om situasjonen gjennom flere offisielle uttalelser, og under en tale i januar åpnet prinsen seg opp om den siste tiden. Utover dette har hertugparet forholdt seg nokså tause, men nå skal to russiske tulleringere angivelig ha fått prins Harry til å åpne seg opp ytterligere.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Utga seg som Greta Thunberg

Flere utenlandske medier, deriblant Mirror, The Sun og People, har omtalt et lydklipp som skal ligge på YouTube, der man hører det som skal være prins Harry fortelle om valget om å trekke seg tilbake - i det han tror er en privat samtale med miljøaktivisten Greta Thunberg og hennes far.

Det hele skal derimot ha dreiet seg om en tulletelefon fra to russiske komikere ved navn Vladimir Kuznetsov og Alexey Stolyarov, bedre kjent som Vovan og Lexus. De har flere ganger tulleringt celebre mennesker - og fått dem til å dele personlige tanker på troverdig vis.

Et tidligere offer for duoens tulletelefoner skal ha vært Elton John. Den gang lot de som at de var president Putin og hans tolk, ifølge The Guardian.

Selv om det var to komikere på den andre siden av telefonlinjen, skal prins Harry likevel ha gått fem på. Til det han trodde var Greta Thunberg skal han ha fortalt at hertugparet nå ønsker å starte et nytt liv.

OVERVELDENDE: Den 16 år gamle miljøaktivisten Gretha Thunberg gjester «The Ellen DeGeneres Show», og snakket blant annet om at ting tidvis kan bli overveldende for henne. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

- Noen ganger er ikke den rette avgjørelsen alltid den enkleste, men det var det riktige for vår familie, det riktige for å kunne beskytte sønnen min. Jeg tror det er sykt mange mennesker verden over som kan identifisere og respektere oss for å sette familien vår først. Det var vanskelig, men vi kommer til å starte et nytt liv, skal prins Harry ha sagt i telefonsamtalen, ifølge The Sun.

GRETA THUNBERG: De to russerne som tulleringte prins Harry utga seg for å være miljøaktivisten Greta Thunberg. Foto: NTB scanpix
GRETA THUNBERG: De to russerne som tulleringte prins Harry utga seg for å være miljøaktivisten Greta Thunberg. Foto: NTB scanpix Vis mer

Videre skal han ha hintet om at ikke alt er perfekt innad i kongefamilien, og at det kan være vanskelig å gifte seg inn i en kongelig familie - slik Meghan gjorde i 2018.

- Jeg kan forsikre deg om at det å gifte seg med en prins eller en prinsesse ikke er i nærheten av hva det fremstilles som, skal han ha fortalt, ifølge den britiske avisen.

Benekter tittel-krig

På videre spørsmål om det stemmer at prinsen og hertuginnen fikk titlene revet fra seg av resten av den britiske kongefamilien, slik flere tabloide aviser har hevdet, er svaret klart:

- Nei, Nei. Igjen så må du ikke tro alt du leser, ingen har frarøvet oss titlene. På grunn av det tekniske innad i familien, hvis vi tjener penger utenfor familiestrukturen, så ville vi selvsagt blitt spurt om å ikke bruke titlene våre i kommersiell sammenheng, noe vi uansett aldri ville gjort, skal prinsen ha fortalt, før han la til:

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

- Men pressen fikk det til å se ut som at vi hadde fått dem frarøvet.

Ifølge The Sun skal det ha vært to telefonsamtaler, én på nyttårsaften og den siste 22. januar. Det er den siste samtalen som er sitert.

Avisen skriver også at prins Harrys representanter har nektet å svare på spørsmål vedrørende tulletelefonen, men kongelige kilder skal ha forklart at det var naturlig for ham å ønske å snakke med Greta Thunberg.

LES OGSÅ: Ekskjærestens knallharde oppgjør

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer