Åpnet Polarjazz i skinnskjørt

Dronning Sonja viste seg fra sin ungdommelige side på Svalbard.

ROCKA: Dronning Sonja åpnet PolarJazz 2013 i sort skinnskjørt! Foto: video you tube, kongehuset
ROCKA: Dronning Sonja åpnet PolarJazz 2013 i sort skinnskjørt! Foto: video you tube, kongehuset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:    Dronning Sonja var på Svalbard i forrige uke, og i den forbindelse sto hun blant annet for åpningen av PolarJazz 2012.

«Cool place hot music» er festivalens slagord, og vår spreke dronning passet perfekt inn - kledd ungdommelig i sort skinnkjørt med matchende genser!

Hun lot også til å trives som plommen i egget, da hun entret scenen i Lonyearbyen kulturhus og verdens nordligste jazzfestival:

- Det er fantastisk å  være her i dette nye bygget. Jeg skjønner at stemningen stor og den er tett. Det merker jeg!

Dronningen var også i det spøkefulle hjørnet:
 
- I går startet dere jazz-vorspiel. Var det med eller uten alkohol? sa hun til stor latter fra et feststemt publikum.

Sonja fikk også gleden av å høre åpningskonserten med Kari Bremnes, en artist hun fortalte at hun setter veldig stor pris på. Men da Madcon endret scenen senere, hadde dronningen tatt kvelden og moroa var over for denne gang.

Sonja besøkte også Nordlysobservatoriet og åpnet utstillingen "Tre reiser - tre landskap" på Galleri Svalbard i Longyearbyen. En utstilling som blant annet viser åtte grafiske trykk dronningen selv står bak.
 
Dronningen har tidligere fortalt hvordan hun på en reise til Svalbard i 2006 deltok på en vandring med hodelykt i en gang under isen.

I mørket tok Dronningen bilder, og da bildene ble fremkalt trådte de fantastiske formasjonene i isen fram. Det er disse bildene som ble utgangspunktet for de grafiske trykkene som nå er tilbake på Svalbard og vises frem til folket der.


Se video fra Sonjas åpning av PolarJazz:Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer