Hertuginne Kate:

Åpner opp om barndommen

Hertuginne Kate hyller foreldrene sine etter en «veldig lykkelig barndom».

LYKKELIG: Hertuginne Kate omtaler barndommen sin som lykkelig, og ønsker å videreformidle egne opplevelser til sine barn. Foto: NTB scanpix
LYKKELIG: Hertuginne Kate omtaler barndommen sin som lykkelig, og ønsker å videreformidle egne opplevelser til sine barn. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2011 giftet Catherine Elizabeth Middleton (38) seg med prins William (37), og ble dermed en del av det britiske kongehuset som Kate, hertuginne av Cambridge.

Hun ble da giftet inn i velstand og relativt trygge økonomiske rammer - til tross for at hun allerede hadde gode sjanser til et velstående liv før hun tok del i det kongelige livet. Kate er datter av Carole og Michael Middleton, som gjennom egen bedrift har sikret seg millioninntekt siden de startet opp i 1987, ifølge Town & Country.

Da Kate nylig gjestet podkasten «Happy Mum Happy Baby» hyllet hun foreldrene for å ha gitt henne en «veldig lykkelig barndom», men det er ikke familiens velstand hun husker best.

Takknemlig

I podkasten, som er ledet av forfatteren Giovanna Fletcher (35), snakker hertuginnen åpent om alt fra sin opplevelse med fødsel og svangerskapskvalme, til egen barndom.

- Jeg hadde en veldig lykkelig barndom. Det var veldig mye moro, og jeg er veldig heldig som kommer fra en velstående familie. Foreldrene mine var veldig dedikerte, forteller hertuginne Kate i podkasten, gjengitt av Daily Mail.

ISTE?: Internett har talt: Enkelte mener blant annet at Pippa, hertuginne Kates søster, har kledd seg ut som en iste-boks. Vis mer

Kate er eldst i en søskenflokk på tre, med lillesøster Pippa Middleton (36) og lillebror James Middleton (32). I podkasten uttrykker hertuginnen stor takknemlighet overfor foreldrene sine for alt de har ofret for barna sine opp gjennom årene.

- Jeg setter virkelig pris på det nå som jeg er en forelder, hvor mye de ofret for oss. De kom til hver kamp, de var dem som sto på sidelinjen og ropte, og vi hadde alltid familieferier sammen, sier hun.

Videreføre opplevelser

Kate og William har selv tre barn sammen - prins George (6), prinsesse Charlotte (4) og prins Louis (1). Hertuginnen forteller i podkasten at hun forsøker å videreføre opplevelser fra sin egen barndom.

- Det som blir husket best er de enkle tingene. Det ser jeg nå med mine egne barn. Livet er så travelt og distraherende, og noen ganger gir små ting som å se peisen brenne på en regnfull dag så mye glede, forteller hun.

DEN GANG DA: Hertuginne Kate avbildet i ungdomstiden, da hun bare var kjent som Kate Middleton. Foto: Whitehotpix/ Zuma press/ NTB scanpix
DEN GANG DA: Hertuginne Kate avbildet i ungdomstiden, da hun bare var kjent som Kate Middleton. Foto: Whitehotpix/ Zuma press/ NTB scanpix Vis mer

- Jeg husker det fra min egen barndom, de små tingene, som å gå på en tur sammen. Jeg forsøker å gjøre det med mine egne barn, legger hun til.

Det er spesielt ett bilde av prinsesse Charlotte, der hun lukter på en blåklokke, som har satt seg fast i minnene til hertuginne Kate. Bildet har på mange måter blitt selve symbolikken på hva hun ønsker å gi barna.

- For meg er det slike øyeblikk som betyr så mye som en forelder. Jeg forsøker å gi dem slike øyeblikk hver dag, selv om det er små ting eller man egentlig ikke har tid, men i en ideell verden er det slik jeg vil at ting skal være, sier hun.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Kongelig knask eller knep

At familien og barna betyr mye for hertuginne Kate, er det liten tvil om. Når prins George og prinsesse Charlotte har ferie, er det normalt at Kate og William tar seg fri for å tilbringe kvalitetstid med de små. Det har de også gjort nå som det er vinterferie.

I anledning halloween i oktober trosset hertuginnen alle forventninger knyttet til de kongelige, da hun ble observert mens hun handlet kostymer sammen med de to eldste barna, ifølge Mirror.

Hertuginnen er med andre ord som de fleste andre foreldre, og slik skal det visstnok også være på hjemmebane.

- De elsker å leke sammen og være kreative. Maling, baking og å bygge ting er noe av det de liker best, og nå som Louis er blitt eldre er også han mer involvert, fortalte en innsidekilde til Us Weekly om hertugparet i fjor.

LES OGSÅ: - Utsatt for innbrudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer