Prinsesse Madeleine:

Åpner opp:
- 40 føles deilig

Prinsesse Madeleiene åpner seg opp om hvordan det er å bli 40 år i sjeldent intervju.

FØLER SEG BRA: Prinsesse Madeleine av Sverige sier livet er bra som 40-åring. Foto: Shutterstock/NTB.
FØLER SEG BRA: Prinsesse Madeleine av Sverige sier livet er bra som 40-åring. Foto: Shutterstock/NTB. Vis mer
Publisert

10. juni var det 40 år siden dronning Silvia (78) og kong Carl Gustafs (76) yngste barn, prinsesse Madeleine, kom til verden.

Prinsessen er i dag bosatt i USA med ektemannen Christopher O’Neill (48) og sine tre barn, men tok nylig turen tilbake til Sverige. I den anledning har hun stilt opp i et sjeldent intervju med Expressen.

BLEMME PÅ DIREKTEN:Prinsesse Madeleine var på besøk i hjemlandet Sverige. Under et intervju av åpningen går det litt i ball for prinsessen. Video: Pelle T Nilsson. Vis mer

I intervjuet åpner den prinsessa seg om hvordan det er å bli 40 år.

Åpner opp om alderen

Prinsesse Madeleine og hennes familie er tilbake i Sverige for sommeren, som vanligvis tilbringes på Öland og Solliden.

- Det føles deilig å være tilbake i Sverige, innrømmer hun.

Prinsessa kom tilbake til Sverige akkurat tidsnok til å feire sin 40-årsdag. Dagen ble markert med venner og familie.

KRITISERES: Under dronning Sonjas tale til barnebarnet Ingrid Alexandra i prinsessa 18-årsdag, sier hun noe som får forfatter Maria Kjos Fonn til å reagere. Bilder fra NRK Vis mer

På spørsmål om hvordan det var å bli 40, har hun følgende å si:

- Noen har angst, men jeg synes 40 føles ganske deilig. Så livet føles bra, spesielt når man kan bli 40 år og ha sine kjære rundt seg. Jeg setter pris på det, og jeg setter pris på livet og føler takknemlighet.

Privat feiring

I anledning bursdagsfeiringen delte det svenske kongehuset et nytt portrett av 40-åringen. Det var der avsløringen om hvordan den store dagen skulle feires kom.

«I dag fyller H.K.H. Prinsesse Madeleine 40 år! Prinsessen skal feire fødselsdagen privat sammen med familien sin», skrev de til bildet av den svenske prinsessen.

Kjolen hun hadde på seg var av den mer luksuriøse typen. Den blomstrete rosa kjolen var nemlig fra luksusmerket Valentino, og skal ha en prislapp på hele 56 000 svenske kroner.

Kjolen har hun imidlertid brukt tidligere, under dåpen til nevøen Gabriel, sønn av Carl Philip, i 2017.

RØRT: Det ble et følelsesladet øyeblikk da kronprinsesse Mette-Marit gratulerte prinsesse Ingrid Alexandra med dagen. Video: NRK. Vis mer

40-åringen har de senere årene fått mye kritikk for å gjentatte ganger ikke ha vært til stede under kongelige begivenheter. Flere mener også at hun ikke representerer kongehuset i tilstrekkelig grad.

Men prinsessa skal etter alt å dømme ha blitt tatt imot med åpne armer da hun nylug returnerte til Sverige.

Fratatt apanasjen

I april ble det og kjent at prinsesse Madeleine og hennes familie ikke lenger får apanasje. Det kom fram i den økonomiske rapporten det svenske kongehuset la fram.

HOLD UT: Kong Harald var i kjent stil spøkefull da han talte i barnebarnet 18-årsdag. Video: NRK. Vis mer

I rapporten kunne man se at det svenske kongeparet får åtte millioner kroner, kronprinsesse Victoria (44) og prins Daniel (48) 4,5 millioner kroner og prins Carl Philip (42) og prinsesse Sofia (37) 1,1 millioner kroner. Madeleine får derimot null kroner.

I rapporten kom det også fram at kong Carl Gustaf hadde besluttet at apanasjen bare skal deles ut til de medlemmene av kongefamilien som utfører offisielle oppdrag for kongehuset.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer