Kong Charles:

- Ansatte er rasende

Under sørgeprosesjonen i St. Giles-katedralen i Edinburgh mandag, fikk flere titalls ansatte ved Clarence House beskjed om at de kan miste jobben.

VARSLER OPPSIGELSER: Opp mot 100 ansatte ved Clarence House i London, hvor kong Charles og dronning Camilla har bodd de siste åra, har fått beskjed om at de kan miste jobben, ifølge The Guardian. Foto: NTB / Leon Neal / POOL / AFP
VARSLER OPPSIGELSER: Opp mot 100 ansatte ved Clarence House i London, hvor kong Charles og dronning Camilla har bodd de siste åra, har fått beskjed om at de kan miste jobben, ifølge The Guardian. Foto: NTB / Leon Neal / POOL / AFP Vis mer
Publisert

Etter at dronning Elizabeth (96) torsdag døde i Balmoral-slottet i Skottland, ble det klart at hennes eldste sønn blir kong Charles III av Storbritannia.

Regentskiftet medfølger en rekke endringer, og flere titalls ansatte jobber nå iherdig for å tilrettelegge for prosessen der Charles begynner sin gjerning som statsoverhode i Storbritannia.

Det siste døgnet skal stemningen imidlertid ha vært alt annet en god blant de ansatte, skriver The Guardian.

Oppsigelsesvarsel

Opp mot 100 ansatte ved Clarence House i London, hvor kong Charles og dronning Camilla har bodd de siste årene, har nemlig fått beskjed om at de kan miste jobben, ifølge avisen.

Både personlige sekretærer, økonomiavdelingen, kommunikasjonsavdelingen og husholdningspersonalet skal ha blitt varslet om en mulig oppsigelse i et brev fra Clive Alderton, kong Charles' private sekretær.

Varselet ble angivelig sendt under sørgeprosesjonen i St. Giles-katedralen i Edinburgh mandag.

Den siste årlige gjennomgangen viser at det er 101 fulltidsansatte ved Clarence House.

- Rasende

Brevet skal ha kommet som et sjokk, da flere antok at de ville beholde jobben til tross for at kongens kontor flyttes fra Clarence House til Buckingham Palace, som har vært den sittende britiske monarkens residens siden 1837.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer