Hertuginne Meghan og prins Harry:

Ankom sitt siste oppdrag

Hertugparet har sitt siste offisielle oppdrag.

SISTE OPPDRAG: Hertuginne Meghan og prins Harry strålte under sitt siste oppdrag, som skjer i anledning markeringen av Commonwealth Day. Foto: NTB Scanpix
SISTE OPPDRAG: Hertuginne Meghan og prins Harry strålte under sitt siste oppdrag, som skjer i anledning markeringen av Commonwealth Day. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken har hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) vist seg sammen i Storbritannia igjen - etter at sjokknyheten om at de trekker seg tilbake fra sine kongelige plikter kom.

Helt siden bomben slapp i januar har hertuginnen oppholdt seg i Canada sammen med parets ti måneder gamle sønn, Archie.

Nå er paret imidlertid tilbake for å gjennomføre sine siste offentlige oppdrag på vegne av kongehuset, før de offisielt trekker seg tilbake 31. mars.

Etter alt å dømme er nemlig kveldens offisielle opptreden sammen deres siste. Det skjer i anledning markeringen av Commonwealth Day i Westminister Abbey, som er en feiring for samveldet.

STRÅLTE: Meghan og Harry ankom kveldens arrangement hånd i hånd. Foto: NTB Scanpix
STRÅLTE: Meghan og Harry ankom kveldens arrangement hånd i hånd. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På bildene fra stedet ser hertugparet svært lykkelige ut. Meghan var kledd i en stilig, grønn kjole og smilte til kameraene.

Markeringen regnes som en av de viktigste arrangementene i året for den britiske kongefamilien, og både dronningen, prins Charles, prins William og hertuginne Kate var til stede.

RØDT: Hertuginne Kate og prins William var selvskrevne gjester under arrangementet. Foto: NTB Scanpix
RØDT: Hertuginne Kate og prins William var selvskrevne gjester under arrangementet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
BLÅTT: Dronning Elizabeth ankom markeringen kledd i blått. Foto: NTB Scanpix
BLÅTT: Dronning Elizabeth ankom markeringen kledd i blått. Foto: NTB Scanpix Vis mer
PRINS CHARLES: Prinsen ankom markeringen sammen med kona, hertuginne Camilla. Foto: NTB Scanpix
PRINS CHARLES: Prinsen ankom markeringen sammen med kona, hertuginne Camilla. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dagens markering gikk derimot ikke bare rolig for seg. Kort tid før de kongelige ankom stedet ble to personer pågrepet for brudd på landets anti-terror-lover, etter at en rekke personer demonstrerte i området. Det skriver politiet i byen på Twitter.

PÅGREPET: To personer ble pågrepet i forbindelse med markeringen, etter at en rekke personer demontrerte i området. Foto: NTB Scanpix
PÅGREPET: To personer ble pågrepet i forbindelse med markeringen, etter at en rekke personer demontrerte i området. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Markeringen gikk likevel fredfult for seg inne i Westminister Abbey. Etter markeringen møtte Meghan og Harry flere som spent ventet på utsiden, blant andre en håndfull med skoleelever som ga de kongelige blomster.

HILSER: Hertugparet tok imot en blomsterbukett fra skoleelever på vei ut fra markeringen inne i Westminister Abbey. Foto: NTB scanpix
HILSER: Hertugparet tok imot en blomsterbukett fra skoleelever på vei ut fra markeringen inne i Westminister Abbey. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den siste uken har hertugparet vist seg flere ganger for offentligheten.

Først i anledning den årlige Endeavor-utdelingen som fant sted i London sentrum, før de strålte under helgens Mountbatten Music Festival i London.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

Uteble

Det er ikke bare hertuginnen og prinsen det har stormet kraftig rundt den siste tiden. Prins Andrew har også vært i hardt vær, etter at han ble anklaget for seksuelle overgrep.

Etter at han i midten av november i fjor stilte opp i et kontroversielt intervju med BBC, har det haglet kritikk fra både familie og kritikere. Det var første gang han ytret seg om anklagene - som han hele tiden har nektet for skal ha skjedd.

Kort tid etter kom pressemeldingen fra Buckingham Palace om at prinsen trakk seg tilbake fra offisielle oppdrag, etter godkjennelse fra dronningen.

Da markeringen for Commonwealth Day fant sted, var det dermed ikke så rart at prins Andrew uteble fra oppdraget.

Ifølge en talsperson for Buckingham Palace skal bakgrunnen for valget enkelt og greit ha vært at han trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter etter skandalen.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Årsaken til tilbaketrekningen er hans vennskap med den overgrepsanklagede finansmilliardæren Jeffrey Epstein, som ble funnet død på fengselscellen i august. Måneden før hadde han blitt pågrepet og siktet for både menneskehandel og seksuell utnyttelse av mindreårige.

LES OGSÅ: - Prinsen har gravd sin egen grav

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer