Anklages for plagiat

Hevder at prins Carl Philips designidé har vært sett før.

STOLT: En stolt prins Carl Philip viste frem bestikkdesignserien sin på en tilsteldning i 2011. Foto: STELLA PICTURES
STOLT: En stolt prins Carl Philip viste frem bestikkdesignserien sin på en tilsteldning i 2011. Foto: STELLA PICTURES Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Prins Carl Philip (32) av Sverige har de siste årene vært hovedpersonen bak forskjellige designerprosjekter.

I 2009 designet han en eksklusiv bestikkserie for Mema/GAB, hvor hver enkelt del kostet rundt 1500 kroner. Flere ville på den tiden ha det til at de hadde sett prinsens design før.
 
Interiørbloggere hevdet nemlig at prinsens design var plagiat av alt fra en ikke-navngitt japansk bestikkserie, til å være mistenkelig likt Austrian Airlines business-class-bestikk fra 1966.

Igjen har plagiatspørsmålet kommet opp. Etter at han i 2010 designet en ildskjerm for peiser, inspirert av Tre Kronor-slottet som brant til grunn i 1697, har ikke kritikken latt vente på seg.

Italieneren Matteo Mocchi har nemlig tidligere designet ildskjermer som har forestilt bysiluetter av London og Roma, for å «gjenskape» de store bybrannene.

- Prinsen har tydeligvis latt seg inspirere, men noe plagiat er det ikke, påstår Marianne Levin, jusprofessor og ekspert på designrett.

Heller ikke funksjonelle redskaper som bestikkserien prinsen designet i 2009, hevder hun at er plagiat.

- Det finnes veldig mange ulike bestikkvarianter av dette slag. Prinsens karakteristiske design på kniv- og gaffelbladet viser at designet er forskjellig fra annet design, sier hun.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Kan få gave til 560 millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer