Durek Verrett:

Anklager ekspert for rasisme

Durek Verrett føler seg feilsitert i norsk presse.

«SENSURERT»: Den selverklærte sjamanen, Durek Verrett, langet i natt ut mot norsk presse og forlaget Cappelen Damm etter at boka hans «Spirit Hacking» ikke skal utgis i Norge likevel. Video: @shamandurek Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Kvinner får visse avtrykk på innsiden av vagina dersom de har for mange sexpartnere. Det må de få renset ut, og jeg tilbyr øvelser for det.

Ovennevnte påstand kom Durek Verrett med i et intervju med det irske nettstedet Xposé nylig, og det ble raskt plukket opp av norsk presse. Det var flere som reagerte på påstanden, som både sexolog Espen Esther Pirelli Benestad og kjendislege Wasim Zahid slaktet.

Medisinsk ble påstandene kraftig avvist, og han ble i tillegg utfordret på det Zahid omtalte som et «middelaldrende kvinnesyn».

Den selvutnevnte sjamanen har imidlertid holdt tett om kritikken - helt frem til nå. Natt til torsdag holdt han en halvtimes lang direktesending på Instagram, der han hudflettet norsk presse for både det ene og det andre.

- AVTRYKK I VAGINA: Durek Verrett, også kjent som prinsesse Märtha Louises kjæreste og selvutnevnt sjaman, uttalte seg om kvinners vagina og sexpartnere til det irske nettstedet Xposé. Det likte ikke kjendislegen Wasim Zahid. Video: Wasim Zahid. Klipp: Marie Røssland Vis mer

Raser mot ekspert

I sendingen adresserer han blant annet avtrykk-oppslagene. Han mener seg feilsitert, samtidig som han også går hardt ut mot kritikerne.

Hele Durek Verretts tordentale kan du lese i faktaboksen nede i artikkelen.

- Alle kvinnene som går etter meg i Norge, som sier at jeg er mot kvinner, i tillegg til denne legen på Youtube, som sier at vaginaen får arr. For det første: Du bruker ikke ordene mine riktig. For det andre: Du tar ordene mine ut av kontekst. Og nummer tre: Du går bare etter meg på grunn av fargen min, fordi jeg er en sjaman og fordi jeg er med prinsesse Märtha, sier han i tordendalen.

KRITIKK: Durek Verretts nylige utsagn om kvinner og vaginaene deres har fått flere til å reagere. På Instagram står han på sitt, og anklager en norsk ekspert for rasisme. Foto: NTB Scanpix
KRITIKK: Durek Verretts nylige utsagn om kvinner og vaginaene deres har fått flere til å reagere. På Instagram står han på sitt, og anklager en norsk ekspert for rasisme. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han mener likevel at disse «avtrykkene» er noe åndelig, og ikke fysisk.

- Kvinner har avtrykk i sine vaginaer, og om en mann er voldelig eller om han har gjort noe voldelig, eller om det er en voldelig energi i hans energifelt, merker hun det ubevisst, og etter hvert bevisst - fordi hun ikke vil forstå hvorfor hun føler seg deprimert eller lei seg. Hvorfor hun føler at hun ikke er god nok. Det er fordi dette handler om avtrykk, sier han, og fortsetter:

- I sjamanisme har vi, siden tidenes morgen, hjulpet folk med å forstå hva som skjer i den åndelige verdenen. Folk i den medisinske verden skjønner kanskje ikke det jeg sier, og det er fordi de ikke skjønner sjamanisme.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Lider

Verrett hevder også han har reist verden rundt for å hjelpe menn til å forstå kvinner. Han holder også en lang tirade med svært detaljerte forklaringer om hvorfor kvinner får avtrykk av menn i vaginaen. Han hevder også at han har hjulpet kvinner som er blitt omskåret og som er blitt mishandlet.

- Det finnes kvinner som nå lider fordi de har avtrykk i sine vaginaer. De har lidd med skam og skyldfølelse fordi de har tatt energiske energier fra mennesket de har vært med. Kvinner absorberer naturlig, som vi sier i sjamanismen. Kvinner absorberer alt, hevder han bastant, i en nokså hardt tone.

FRITTALENDE: Prinsesse Märtha Louise sin kjæreste, Durek Verrett, holder lite tilbake når han beskriver sexlivet sitt. Video: Rød Løper Vis mer

Mot slutten av direktesendingen sier han:

- Dere er komplett gale, sier han, og henviser altså til det norske folk.

Avviser rasistisk motiv

Se og Hør har forelagt Wasim Zahid påstandene Verrett kommer med i direktesendingen. «Twitter-legen» har i tillegg sett deler av videoen selv, og er kjent med innholdet. Han sliter med å finne ordene når Se og Hør spør om hva han mener.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, men hvis jeg skal hoppe rett på her: Han beskylder meg for å komme etter han på grunn av hudfargen hans og fordi han er sammen med Märtha. At jeg, som er mørkhudet selv, skulle være ute etter ham på grunn av hudfargen, er helt absurd, sier han, og fortsetter:

- I tillegg sier han at jeg har et problem med at han er sammen med prinsessen. Det stemmer heller ikke. Da de ble sammen, lagde jeg en video hvor jeg hyllet forholdet deres.

Zahid har aldri, som Verrett hevder, sagt at man kan få arr i vaginaen. Han har brukt ordene den selvutnevnte sjamanen har brukt selv, altså «avtrykk» Det har også norske medier gjort.

- Jeg skal derimot gi han rett i én ting. Han sier at vi som jobber innenfor medisin ikke forstår ham, og det er helt sant. Måten han uttrykker seg på er helt distansert fra verdenen vi lever i, sier han.

Legen, som til vanlig jobber som kardiolog, sier seg fornøyd med at Verrett har sett videoen hans - selv om budskapet muligens ikke sank helt inn. Han mener fortsatt at kvinnesynet Verrett representerer ikke er akseptabelt.

- Jeg kan ikke endre hans mening, men jeg har gitt ham min. Han måtte få vite at jeg synes det han holder på med ikke er greit, sier han.

Se og Hør har gjentatte ganger forsøkt å få Durek Verrett i tale. Det har nå blitt vanskelig, ettersom han har blokkert undertegnede journalist. Vi får derfor ikke spurt om hvorfor han føler seg feilsitert, og hva vi som mediehus eventuelt «lyver om» - slik han hevder.

LES OGSÅ: Derfor er Märthas kjæreste omstridt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer