Kong Harald:

- Angrer veldig

I boka «Kongen forteller» kommer kong Harald med flere overraskende og personlige innrømmelser.

ÅPENHJERTIG: I boka «Kongen forteller» kommer kong Harald med flere innrømmelser. Her fotografert på Skaugum med familien i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB
ÅPENHJERTIG: I boka «Kongen forteller» kommer kong Harald med flere innrømmelser. Her fotografert på Skaugum med familien i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke utkom boka «Kongen forteller», som er skrevet av tidligere Dagbladet- og Aftenposten-redaktør Harald Stanghelle.

Boka har blitt til gjennom elleve samtaler med kong Harald (83), og tar for seg temaer som Ari Behns dødsfall, monarkiet, 22. juli, likestilling og familie. I boka omtaler blant annet kongen seg selv som både «lat» og «pessimist», og avslører at hans eget favorittprogram er «Norge Rundt» - vel å merke etter nyheter og sport.

I boka kommer kongen også med flere eksempler på uttalelser og spøker han i ettertid har angret på.

«Troll»

Kong Harald er kjent for sitt gode humør og lune replikker, og har rett som det er kommet med uttalelser som i andre kongehus trolig ville vært utenkelige.

- Kong Harald er full av humor og godt humør. Han tar jobben sin veldig alvorlig, men ikke seg selv så høytidelig. Han er ofte selvironisk, og elsker «practical jokes», har den avdøde kongehuseksperten i Se og Hør og TV 2, Kjell Arne Totland, tidligere uttalt om kongen.

Kong Harald har blant annet spøkt om den daværende stortingspresidenten Olemic Thommessens rutete bunadsskjorte, og om at Eli Hagen har kjørt ned trappa på Slottsplassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer