Harry, Meghan, William og Kate

- Anerkjente ikke Meghan og Harry

Tilsynelatende kjølig stemning da hertugparene ble gjenforent for første gang på fire måneder.

ANSTRENGT STEMNING?: Mandag ettermiddag var prins William, hertuginne Kate, prins Harry og hertuginne Meghan gjenforent på sitt første (og kanskje siste) offisielle oppdrag på mange måneder. Men det hele var ikke nødvendigvis et gledelig gjensyn. Foto: NTB scanpix
ANSTRENGT STEMNING?: Mandag ettermiddag var prins William, hertuginne Kate, prins Harry og hertuginne Meghan gjenforent på sitt første (og kanskje siste) offisielle oppdrag på mange måneder. Men det hele var ikke nødvendigvis et gledelig gjensyn. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mandag ettermiddag deltok prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) på det som etter alt å dømme var deres siste oppdrag som fremtredende medlemmer av den britiske kongefamilien.

Hertugparet av Sussex var til stede under markeringen av Commonwealth Day, som er en feiring for samveldet, i Westminister Abbey.

Anledningen markerte også deres første offentlige gjenforening med hertugparet av Cambridge, prins William (37) og hertuginne Kate (38), på hele fire måneder.

Mangt og meget er blitt skrevet om de to hertugparenes relasjon, ofte med negativt fortegn. Og mandag ettermiddag var utvilsomt mange blikk rettet mot dem.

UsWeekly har snakket med kroppsspråkeksperten Blanca Cobb, som mener at det var merkbart anstrengt stemning mellom hertugparene i kirken.

INGEN SAMTALE: Prins William og hertuginne Kate snakket med prins Edward og grevinne Sophie, som satt rett bak dem, men ble ikke fotografert i samtale med prins Harry og hertuginne Meghan - som satt to seter bortenfor igjen. Foto: NTB scanpix
INGEN SAMTALE: Prins William og hertuginne Kate snakket med prins Edward og grevinne Sophie, som satt rett bak dem, men ble ikke fotografert i samtale med prins Harry og hertuginne Meghan - som satt to seter bortenfor igjen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Holdt avstand til hverandre

Tidligere er det blant annet blitt hevdet at William advarte Harry mot Meghan, visstnok fordi han mente at kongefamilien ikke visste noe om bakgrunnen hennes, intensjonene hennes eller om hvordan hun egentlig var.

Og samhandlingen mellom William og Meghan - eller mangelen på denne - er noe av det kroppsspråkeksperten trekker frem overfor UsWeekly.

SMILTE: Her kan man se både prins Harry og prins Edward rette vennlige smil mot prins William og hertuginne Kate når de to sistnevnte skal innta plassene sine. Foto: NTB scanpix
SMILTE: Her kan man se både prins Harry og prins Edward rette vennlige smil mot prins William og hertuginne Kate når de to sistnevnte skal innta plassene sine. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Meghan snudde faktisk på hodet for å se i Williams retning, men så rettet hun blikket tilbake mot personen hun snakket med, og det var det. Det var ingen samhandling, sier Cobb til nettstedet, og legger til:

- Meghan og William holdt avstand til hverandre, kanskje fordi de føler på en form for distanse.

SATT SAMMEN: De to hertugparene var plassert like ved hverandre i kirken, men så ut til å ha svært begrenset samhandling. Foto: NTB scanpix
SATT SAMMEN: De to hertugparene var plassert like ved hverandre i kirken, men så ut til å ha svært begrenset samhandling. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da Harry, Meghan, William og Kate skulle ta plassene sine i kirken, kom Meghan med en diskret gest - et lite vink og et lite smil - som signaliserte at hun anerkjente William og Kates tilstedeværelse. De to skal derimot ikke ha kommet med lignende signaler.

- Hun brydde seg ikke engang med å snu på hodet for å anerkjenne hertugen og hertuginnen av Sussex, sier Cobb om hertuginne Kate, og legger til at oppførselen mellom hertugparene gir et inntrykk av at noe er galt.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Ingen samhandling

Også People Magazine har omtalt den kongelige gjenforeningen. De melder, i motsetning til kroppsspråkekspert Blanca Cobb, at William og Kate kom med flyktige hilsener i retur etter at Meghan og Harry smilte og hilste, før de tok plassene sine på raden foran.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Mens de ventet på dronning Elizabeths (93) ankomst, var det tilsynelatende ingen samhandling mellom de to hertugparene, melder People.

Meghan og Harry snakket med prins Edward (56) som satt ved siden av dem, mens Kate snakket med William og Sophie, grevinne av Wessex (55). Sophie, som er gift med Edward, satt rett bak Kate.

De to hertugparene ankom Westminster Abbey i hver sin bil, og ble ikke fotografert sammen utenfor kirken.

GIKK I FØLGE: De to hertugparene forlot Westminster Abbey etter hverandre da gudstjenesten var ferdig mandag ettermiddag. Foto: NTB scanpix
GIKK I FØLGE: De to hertugparene forlot Westminster Abbey etter hverandre da gudstjenesten var ferdig mandag ettermiddag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Trekker seg tilbake 31. mars

Om bare tre uker trekker prins Harry og hertuginne Meghan seg tilbake fra sine kongelige plikter, nærmere bestemt 31. mars.

Fra den datoen vil de ikke lenger utføre offisielle oppdrag på vegne av dronningen, men ordningen vil bli vurdert og gjennomgått etter 12 måneder, ifølge BBC.

Fremover kommer hertugparet og deres sønn Archie (10 md.) til å tilbringe mye tid i Nord-Amerika, men en talsperson for paret har uttalt at de kommer til å være i Storbritannia regelmessig.

Selv om mandagens gudstjeneste markerer en avslutning for Meghan og Harry, er det ventet at Harry vil gjeste London Marathon 26. april. I mai skal han og kona også være til stede under Invictus Games i Nederland.

Lørdag kveld var hertugparet av Sussex for øvrig til stede på Mountbatten Music Festival i London, i likhet med Se og Hørs reporter:

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

LES OGSÅ: - Finnes mange meninger om meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer