Hertuginne Kate og kronprinsesse Mette-Marit:

Amerikanske medier: - De ser ut som ekte Disney-prinsesser

Kate og Mette-Marit ser ut som ekte Disney-prinsesser, skriver People Magazine.

SOM ET EVENTYR: Amerikanske medier skriver at hertuginne Kate og kronprinsesse Mette-Marit likner på Disney-prinsesser. Foto: NTB Scanpix / The Walt Disney Company Nordic/ Filmweb.no
SOM ET EVENTYR: Amerikanske medier skriver at hertuginne Kate og kronprinsesse Mette-Marit likner på Disney-prinsesser. Foto: NTB Scanpix / The Walt Disney Company Nordic/ Filmweb.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Amerikanske medier er i ekstase over bildene som er vist fra hertugparets norgesbesøk. People skriver blant annet at kronprinsesse Mette-Marit (44) og hertuginne Kate (36) ser ut som Elsa fra Disney-filmen «Frozen» og Belle fra «Skjønnheten og Udyret.»

Den amerikanske nettsiden skriver at da Kate landet i Norge stod hun ansikt-til-ansikt med den ekte Elsa - og at det er påtakelig hvor mye den norske kronprinsessen likner på Disney-prinsessen.

Saken fortsetter nedenfor.

ER HUN EKTE? People har funnet frem dette bilde av Mette-Marit fra 2013 og sier at det er slående hvor lik hun er på Elsa fra Disney-filmen Frozen. Foto: NTB Scanpix / The Walt Disney Company Nordic/ Filmweb.no
ER HUN EKTE? People har funnet frem dette bilde av Mette-Marit fra 2013 og sier at det er slående hvor lik hun er på Elsa fra Disney-filmen Frozen. Foto: NTB Scanpix / The Walt Disney Company Nordic/ Filmweb.no Vis mer

De skriver også at hertugparet ble mottatt av kronprins Haakon (44), som de videre beskriver som «han med det forsvinnende skjegget», og viser til episoden der kronprins Haakon barberte bort skjegget under en middag i forbindelse med feirngen av kong Harald og dronning Sonjas 80-årsdag i fjor vår.

Likner et eventyrland

People skriver videre at Disney i tillegg brukte Norge som inspirasjon for tegnefilmen, som kom ut i 2013, og at Oslo likner svært mye på det vintereventyret som ble servert i den populære filmen.

Det står også beskrevet hvordan Mette-Marits eventyr likner på Kates. Hvordan hun møtte sin prins, og «levde lykkelig alle sine dager» - og at hun var en helt vanlig sivilperson da hun ble introdusert til Haakon under en konsert i 1999.

Fikk oppmerksomhet for ærlighet

Sist gang utenlandske medier viste stor interesse for kronprinsessen var da hun fortalte åpent om hvordan krystallsyken hadde påvirket henne, og at hun trodde at hun hadde kommet i en tidlig overgangsalder.

En rekke internasjonale medier, deriblant People Magazine, New York Daily News, Hello! Magazine og Daily Mail var blant de som omtalte kronprinsessens ærlige skildringer av krystallsyken.

Saken fortsetter nedenfor.

I EVENTYRLAND: Hertuginnen og kronprinsessen ser ut som ekte Disney-prinsesser i følge People. Foto: NTB Scanpix
I EVENTYRLAND: Hertuginnen og kronprinsessen ser ut som ekte Disney-prinsesser i følge People. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Mette-Marits personlige historier blir slått stort opp i utlandet fordi det er uvanlig at en kronprinsesse er så ærlig. Men resultatet er jo at Mette-Marit også bryter ned tabuer i utlandet. Det viser hvor stor innflytelse Mette-Marit har. Det er bare å klappe og si «bra dame»!, sa Se og Hørs hoffreporter Anders Johan Stavseng i forbindelse med all omtalen.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøgde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Møtt av snø

Det at hertugparet ble møtt av snøfall og vintervær da de ankom Gardermoen tidligere i dag gjorde sitt til at amerikanske medier fikk et inntrykk av Norges romantiske vinterlandskap.

Hertuginnen dukket opp på flyplassen i blå kåpe og stiletthæler, mens ektemannen gikk for et fargesterkt rødt skjerf. Kronprinsesse Mette-Marit matchet for øvrig den britiske prinsen, da hun hadde gått for et skjerf av samme farge.

Utenlandske medier, som The Daily Mail, skriver om hertuginnens klesvalg, og hvordan hun har kledd seg perfekt for det norske vinterværet.

Les også: Hertuginne Kate: - Jeg må forbedre norsken min

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer