Kong Harald og dronning Sonja:

- Amerikanerne skjønner ikke bæret

Kong Harald forteller at det har tatt tid å få Durek Verrett til å forstå hvordan det norske kongehuset fungerer.

FORSTÅR IKKE: Kong Harald forteller at det har tatt tid å få Durek Verrett til å forstå hvordan det norske kongehuset fungerer. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag møtte kongeparet pressen for å snakke ut, etter at de tidligere samme dag sendte ut en pressemelding om at prinsesse Märtha Louise (51) ikke lenger skal representere kongehuset.

PRINSESSETITTEL: Prinsesse Märtha Louise avslutter sine offisielle oppgaver for kongehuset. Dette sier kongehusekspert Caroline Vagle om kontroversene rundt prinsessen. Vis mer

- Skjønner mer

Kongen sier blant annet at det har vært vanskelig for Durek Verrett (47) å forstå hvordan et kongehus fungerer, og at det derfor har hatt litt tid.

- Amerikanerne skjønner ikke bæret av dette her, uttalte han blant annet.

I pressemeldingen som ble sent ut tidligere i dag, skrev kongehuset at også Verrett må forholde seg til prinsippet om at prinsessetittelen ikke skal brukes i kommersiell sammenheng.

PRINSESSE: Märta Louise kom med beskjeden 8. november på Instagram at hun slutter å representere kongehuset. Video: Instagram @princessmarthalouise. Vis mer

Under intervjuet fikk de spørsmål om hvorfor han nå er inkludert i det.

- Sånn har det egentlig vært hele tiden. Vi har ikke klart å forklare han hva dette er for noe, før nå. Så nå tror jeg kanskje at han skjønner litt mer.

Om «skvisen»

Kongeparet får også spørsmål om hvordan det har vært for dem å stå i «skvisen».

- Den står vi jo i daglig nesten. Derfor har det tatt litt tid også, men gjennom denne prosessen har vi faktisk blitt enige. Og vi har faktisk kommet nærmere hverandre og ikke lenger fra hverandre i denne prosessen, svarte kong Harald (85).

TAUS: Prinsesse Märtha Louise nektet å svare på spørsmål om forloveden Durek Verrett. Vis mer

Dronning Sonja (85) la til at selv når de har diskutert, har de hatt det hyggelig sammen og vist hverandre respekt. Hun sier også at det var noe Verrett gjorde veldig bra.

- For å skape ro

Prinsessen selv har også uttalt seg, det gjorde hun tidligere i dag i en video på sin offisielle Instagram-konto.

- Etter en periode med mange spørsmål knyttet til meg og min forlovedes rolle, har jeg bestemt meg for at jeg, på det nåværende tidspunkt ikke lenger vil utføre offisielle oppgaver for kongehuset, sa hun og la til:

- Denne avgjørelsen tar jeg med foreldrene mine, kongen og dronningen, og den nærmeste familien, for å skape ro rundt kongehuset.

Maskorama: Det var ikke mange som klarte å tippe at Maud Angelica Behn befant seg inne i «Dandy»-kostymet. Video: Karoline Henriette Bjånesøy Vis mer

Märtha Louise nevnte også den store oppmerksomheten hun og Verrett har fått den siste tiden.

- Hver gang noen i kongefamilien har forlovet seg har det skapt mye oppmerksomhet og mye negativ omtale. Det har det også gjort denne gangen. Jeg håper derfor at denne beslutningen skal bidra til ytterligere klarhet rundt mine roller.

LES OGSÅ: - Tvunget vekk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer