Meghan Markle:

- Alt hun gjør er falskt

Det britiske folket har mange meninger om hertuginne Meghan.

FÅR HETS: Meghan Markle blir bombardert av nettroll som vil henne vondt. Kongehusekspert mener det dreier seg om sjalusi. Foto: NTB Scanpix
FÅR HETS: Meghan Markle blir bombardert av nettroll som vil henne vondt. Kongehusekspert mener det dreier seg om sjalusi. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I litt over en måned har hertuginne Meghan (36) for alvor fått smake på livet i de kongelige kretser. 19. mai giftet hun seg med prins Harry (33) og trådde dermed inn i den britiske kongefamilien.

Det nye livet vil by på både kongelige etiketter og plikter som hun må forholde seg til, noe den nye hertuginnen har forberedt seg på lenge. Likevel vaker det stor spenning til hvordan hertuginnen virkelig vil tre inn i rollen.

For en ukes tid siden var hertuginne Meghan på sitt første offentlige arrangement sammen med dronning Elizabeth (91), og nærmest alle britiske aviser og magasiner ofret både spalteplasser og forsider for det historiske øyeblikket.

Også fansen har, helt siden det ble kjent at Meghan datet prins Harry, vært svært nysgjerrig på det nye amerikanske tilskuddet til den britiske kongefamilien.

Enda er det ikke alle som lar seg overbevise om at hertuginne Meghan er den rettmessige hustruen til deres kjære prins.

Omtales som falsk

I flere britiske storaviser og magasiner får hertuginnen kommentarfeltet til å koke.

Daily Mail sin sak om det første offentlige oppdraget til hertuginnen sammen med dronningen, har det i skrivende stund strømmet inn nærmere 10 000 kommentarer fra den kongelige fansen.

Og ikke alle er like tilfredse med 36-åringen.

STILFULL DUO: Dronning Elizabeth og hertuginne Meghan ankom Cheshire etter å ha overnattet på kongetoget. Foto: NTB Scanpix
STILFULL DUO: Dronning Elizabeth og hertuginne Meghan ankom Cheshire etter å ha overnattet på kongetoget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun kunne i hvert fall ha strøket kjolen sin. Late ku, er det en som skriver.

- Er Meghan full? Det ser sånn ut, skriver en annen.

- Det er på tide å opptre som en kvinne. Slutt å te deg som en tenåring. Alt hun gjør ser falskt ut, skriver en tredje.

Også i kommentarfeltet til internasjonale medier som People og Huffington Post er kommentarfeltet til sakene preget av nettroll som har mye å si om Meghan.

- Enda en ny og dyr kjole. Meghan trenger en leksjon fra hertuginne Kate i hvordan å kle seg, er det en som skriver til saken om Meghans første offentlige event med prins Harry, publisert hos People.

- Hun er en vits, akkurat som tullingen hun er gift med, skrev en annen under Huffington Post sin sak.

Sjalu

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng er det mange som er misunnelige på hertuginne Meghan og som vil henne vondt.

- Ikke bare er hun pen og vakker, men hun har også kommet fra utlandet og kapret Europas mest ettertraktede prins. Dét er ikke alle briter så glade for, forteller han.

- Kommentarfeltene i avisene vil alltid fylles med stygge og usaklige kommentarer om de kongelige. Det kan virke som stadig flere nå hevder å mene at Meghan er falsk, og at hun har fått god bruk for sin skuespillerbakgrunn i sin nye jobb, legger Stavseng til.

Ifølge kongehuseksperten er det helt klart at hertuginne Meghan tar seg nær av de spydige kommentarene til nettrollene.

- Det er klart dette går inn på Meghan, når hun stadig oftere leser dette om seg selv. Hun ønsker slettes ikke å fremstå som falsk, og vil nok gjøre det hun kan for å motbevise dette, forteller han.

Populær

Det er imidlertid ikke alle som ønsker å sverte den nye hertuginnen. I nye meningsmålinger, gjort av blant andre Express og Huffington Post, kommer det blant annet frem at 58 prosent tror at Meghan vil tilføre kongefamilien noe positivt.

Ifølge Expressen skal også 54 prosent ha stemt på Meghan fremfor hertuginne Kate, som fikk 27 prosent av stemmene.

- Meghan har tatt folket med storm. Hun er både utadvendt og folkelig, og fremstår nok som hakket mer åpen enn svigerinnen Kate, sier Stavseng.

- Prins Harry har arvet Dianas varme måte å møte mennesker på, og her har Harry og Meghan noe til felles. De snakker med folket, mens andre i familien kanskje snakker mer til folket, sier han.

KONFLIKT: Prins Harrys fremtidige kone, Meghan Markle, har vært i konflikt med søsteren sin i flere år. Nå sier søsteren Samantha at hun elsker Meghan, og håper å bli invitert i bryllupet hennes. Video: Expressen Vis mer

Måtte forsvare Meghan

Dette er ikke første gang hertuginne Meghan opplever å få hets på bakgrunn av sin nye rolle.

Den nåværende hertuginnen fikk krasse og rasistiske reaksjoner fra pressen og publikum da det ble kjent at hun datet den britiske prinsen.

Hertuginne Meghan er imidlertid ikke alene om å daglig måtte tåle hets fra nettroll.

- Også kronprinsesse Mette-Marit og Ari Behn har måttet tåle mye dritt på internett. Men de har nok hevet seg over de fleste kommentarene, forteller kongehuseksperten.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

- Som offentlige personer har de også blitt parodiert, ikke alltid på en fordelaktig måte. Det er en ære å bli parodiert sies det, men det svir nok også om man treffer ømme punkt, sier han.

LES OGSÅ: Se stjernens rørende hyllest til eksmannen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer