Imelda Staunton:

- Alle var ekstremt triste

Dette skjedde bak «The Crown»-kulissene etter dronning Elizabeths dødsfall.

TRIST: Imelda Staunton spiller rollen som dronning Elizabeth i «The Crown». Foto: Netflix via AP / NTB
TRIST: Imelda Staunton spiller rollen som dronning Elizabeth i «The Crown». Foto: Netflix via AP / NTB Vis mer
Publisert

8. september kom nyheten om at britenes dronning Elizabeth hadde gått bort, 96 år gammel. Etter 70 år på tronen sovnet hun fredelig inn på landstedet Balmoral i Skottland.

Som følge av dronningens dødsfall samlet tusenvis av mennesker seg i Londons gater for å hedre henne, og millioner satt klistret foran skjermen under begravelsen, som ble sendt direkte over hele verden.

Det er med andre ord ingen tvil om at den britiske kongefamilien vekker enorm interesse blant folket. Netflix-serien «The Crown» er intet unntak, som tar for seg en rekke hendelser som skjedde rundt de kongelige på 1990-tallet.

PREMIERE: Sesong 5 av «The Crown» hadde premiere på Netflix 9. november. Video: Netflix Vis mer

Skuespiller Imelda Staunton (66) spiller dronning Elizabeth i den femte sesongen av serien. Nå forteller hun om den bisarre opplevelsen hun hadde dagen etter dronningens begravelse.

Det er i et intervju med Entertainment Tonight at Staunton forteller hvor absurd det var å portrettere dronningen dagen etter begravelsen.

- Vi filmet dagen etter begravelsen, og jeg følte det var vanskelig for de andre menneskene å se på meg. Alle bare så på at jeg spilte en person som hadde blitt begravd dagen før. Så det var veldig rart.

SATT PÅ PAUSE: Innspillingen til «The Crown» ble satt på vent etter dronning Elizabeths død. Her hadde den startet igjen utenfor kysten av Skottland, mens hovedrollen blir sett ved et fyrtårn. Foto: Splash News / NTB
SATT PÅ PAUSE: Innspillingen til «The Crown» ble satt på vent etter dronning Elizabeths død. Her hadde den startet igjen utenfor kysten av Skottland, mens hovedrollen blir sett ved et fyrtårn. Foto: Splash News / NTB Vis mer

Da dronningen døde ble den pågående innspillingen av «The Crown» satt på pause i ti dager, for å vise respekt.

Videre i intervjuet åpner 66-åringen seg om følelsene rundt dronningens dødsfall.

- Alle var ekstremt triste, og jeg vet at jeg var utrøstelig den kvelden. Reaksjonen min overrasket meg. Selvfølgelig følte jeg noe. Men etter å ha vært veldig nær henne i to år, føltes det rart.

DEMONSTRANTER: Under den fire dager lange feiringen av dronning Elizabeths (96) platinajubileum ble flere demonstranter ført vekk av politiet i starten av militærparaden. Video: Sky News. Vis mer

Hun fortsetter:

- Jeg hadde fri i ti dager. Og jeg var veldig takknemlig for den perioden slik at jeg kunne lande litt. Jeg føler med produksjonen som hadde jobbet med det fra dag en. Det var en stor følelse av tristhet, uten tvil.

Sesong fem av «The Crown» hadde premiere på Netflix 9. november.

LES OGSÅ: Bråk om dødsulykken: - Tråkker over en grense

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer