Meghan og prins Harrys bryllup:

- Alle lurte på hva som kom til å skje videre

Hertuginne Camilla snakker om bryllupet - og dramaet i forkant - for første gang.

SPENT: Kona til prins Charles (t.v.), hertuginne Camilla (midten), legger ikke skjul på at det var en viss spenning knyttet til bryllupet til prins Harry og Meghan Markle (t.h.) - som fikk alt annet enn en rolig oppladning. Foto: REX/ Shutterstock/ NTB scanpix
SPENT: Kona til prins Charles (t.v.), hertuginne Camilla (midten), legger ikke skjul på at det var en viss spenning knyttet til bryllupet til prins Harry og Meghan Markle (t.h.) - som fikk alt annet enn en rolig oppladning. Foto: REX/ Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 19. mai ble prins Harry (33) og Meghan Markle (36) smidd i hymens lenker og erklært for rette ektefolk i St. George's Chapel ved Windsor Castle utenfor London.

Vielsen bød på både romantiske - og noe oppsiktsvekkende - øyeblikk, og Meghans brudekjole fikk både ros og ris etter at hun viste seg i sin Givenchy-kjole og helt spesielle brudeslør.

Selv om selve bryllupsdagen har skapt overskrifter i flere dager siden helgen, var det helt andre ting som stjal fokuset i forkant:

Krasse uttalelser - og unnskyldninger - fra Meghans familie, faren Thomas Markles hjerteinfarkt og forvirringen om hvem som skulle føre henne opp kirkegulvet, skapte overskrifter verden over.

Nå har kona til prins Charles (69), hertuginne Camilla av Cornwall (70), uttalt seg om bryllupet og opptakten til den store dagen for første gang.

- Oppløftende fremfor deprimerende

Da hertuginne Camilla gjestet Channel 5-programmet «5 News» i London onsdag, snakket hun altså litt om bryllupet til Harry og Meghan, melder People.

- Det var en så nydelig dag. Alt gikk på skinner, sier hertuginnen.

Videre omtaler 70-åringen tilsynelatende den noe turbulente oppladningen til bryllupsdagen, som altså var preget av mang en tabloid overskrift og mye usikkerhet:

- Alle lurte på hva som kom til å skje videre, og så gikk alt som det skulle, legger Camilla til.

Og etter alt å dømme er hertuginnen av Cornwall godt fornøyd med hvordan merkedagen forløp, selv om blant annet biskop Michael Curry sendte visse sjokkbølger over de britiske kongelige med sin flammende tale til brudeparet.

- NYDELIG DAG: Moren til Meghan Markle, Doria Ragland, sammen med prins Charles og hertuginne Camilla på bryllupsdagen til prins Harry og Meghan. Foto: AP/ NTB scanpix
- NYDELIG DAG: Moren til Meghan Markle, Doria Ragland, sammen med prins Charles og hertuginne Camilla på bryllupsdagen til prins Harry og Meghan. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

- Det er hyggelig å ha noe som er oppløftende fremfor deprimerende. Alt var rett og slett perfekt, inkludert været, som ikke kunne ha vært bedre. Det var en praktfull dag, konkluderer hertuginne Camilla.

LES ALT OM PRINSEBRYLLUPET HER!

SNAKKIS: Pastor Michael Curry holdt en 13 minutter lang tale under vielsen. I sosiale medier er han blitt den store snakkisen. Video: AP Vis mer

Gikk med Charles - og alene

Etter at faren til Meghan Markle etter mye om og men så seg nødt til å trekke seg fra bryllupet, rådet uvissheten om hvem som skulle føre bruden opp kirkegulvet.

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, uttalte forrige uke at det var nærliggende å tro at det ble Meghans mor, Doria Ragland, som kom til å overta oppdraget fra eksmannen.

- Men det er heller ikke utenkelig at Meghan tar en Mette-Marit - og går opp kirkegulvet sammen med sin kommende ektemann, forklarte han, og refererte med det til kronprinsparets bryllup i 2001.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

Fredag formiddag, et knapt døgn før kirkeklokkene skulle ringe, ble det imidlertid klart at det var prins Charles som skulle lede sin kommende svigerdatter til alteret.

FØRST ALENE: Meghan Markle gikk opp halve midtgangen i St. George's Chapel i ensom majestet. Foto: Danny Lawson/ REUTERS/ NTB scanpix
FØRST ALENE: Meghan Markle gikk opp halve midtgangen i St. George's Chapel i ensom majestet. Foto: Danny Lawson/ REUTERS/ NTB scanpix Vis mer
SÅ SAMMEN: Prins Charles fikk det noe utradisjonelle oppdraget å lede sin kommende svigerdatter opp til alteret på bryllupsdagen. Foto: REX/Shutterstock/ NTB scanpix
SÅ SAMMEN: Prins Charles fikk det noe utradisjonelle oppdraget å lede sin kommende svigerdatter opp til alteret på bryllupsdagen. Foto: REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

«Frøken Meghan Markle har spurt Hans Kongelige Høyhet prinsen av Wales om å følge henne til alteret i St. George-kapellet på bryllupsdagen hennes», het det i en pressemeddelelse fra Kensington Palace fredag.

Ifølge kongehuseksperten var valget av prins Charles «en uventet vending», og bruden tok for øvrig flere mindre tradisjonelle valg på bryllupsdagen.

Meghan Markle - nå hertuginne av Sussex - gikk nemlig opp halve midtgangen i ensom majestet, før prins Charles trådte frem og ledet henne resten av veien opp til prins Harry.

LES OGSÅ: Viste seg for siste gang før bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer