Alexandra gifter seg

Prinsesse Alex og hennes unge elsker Martin gir hverandre sitt ja 3. mars.

FIKK JA: Martin Jørgensen får endelig sin prinsesse. Foto: All Over Press
FIKK JA: Martin Jørgensen får endelig sin prinsesse. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SE BILDENE: Gifteklare Alexandras liv i bilder!

SEHER.NO: Prinsesse Alexandra (42) gifter seg med kjæresten Martin Jørgensen (27) 3. mars. Det melder det danske kongehuset på sine hjemmesider.

Paret har vært sammen i halvannet år, og vielsen vil foregå i privat regi.


Etter bryllupet vil Alexandra ikke lenger være medlem av kongehuset og hun vil dermed skifte navn til Alexandra Christina, grevinne av Fredriksborg.


Ekteskapet vil også bety at Alex ikke lenger vil bli invitert til de flotteste festene på slottet.


Prinsessen vil fortsatt motta ytelser fra staten etter bryllupet, men mister skattefritaket hun nyter godt av i dag. Det kan koste henne så mye som 1,4 millioner kroner i året. 


Likevel hevder danske eksperter at Alexandra, med sin lederbakgrunn fra Hongkong, ikke vil ha noen problemer med å skaffe seg en jobb med en årslønn på rundt 2,5 millioner kroner.


Paret kommer til å bosette seg i villaen på Østerbro sammen med Alex' og prins Joachims to barn, prinsene Nikolai (7) og Felix (4).


Alexandra og prins Joachim møttes under en fest i Hongkong og giftet seg 18. november 1995. 16. september 2004 ble skilsmissen offentliggjort.


Se bildene fra Alexandras liv med Joachim her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer