Prinsesse Beatrice:

Ærlig om den tøffe diagnosen

- Følte jeg ikke var god nok.

ÅPENHJERTIG: I et nytt intervju forteller en svært ærlig prinsesse Beatrice (til venstre) om diagnosen - som har preget henne hele livet. Her er hun med søsteren prinsesse Eugenie. Foto: NTB Scanpix
ÅPENHJERTIG: I et nytt intervju forteller en svært ærlig prinsesse Beatrice (til venstre) om diagnosen - som har preget henne hele livet. Her er hun med søsteren prinsesse Eugenie. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Beatrice (31) er den eldste datteren til prins Andrew (60) og Sarah Ferguson (60). Sammen med søsteren Eugenie (30) har hun vokst opp midt i rampelyset, og hatt offentlighetens søkelys rettet mot seg hele livet. Det betyr likevel ikke at alt bestandig har vært like lett for 31-åringen, som har slitt med dysleksi siden barneårene.

I et sjeldent videointervju med organisasjonen Made By Dyslexia, forteller prinsesse Beatrice svært ærlig om diagnosen, som hun har vært plaget med helt siden hun var barn - noe som satte preg på både barndommen og skolegangen hennes.

- Jeg var veldig heldig. Jeg fikk gå på en skole som var veldig støttende. Men jeg vil beskrive læringen fra dag til dag som veldig utfordrende. Vi hadde bøker med ulike farger som indikerte hvor god leseevne du hadde, og jeg hadde alltid de hvite bøkene, sier hun, gjengitt av Hello Magazine.

- Mine beste venner hadde alltid de gule eller grønne bøkene, de lå langt foran meg, minnes hun videre.

Hylles i sosiale medier

I det svært åpenhjertige intervjuet forteller prinsessen at hennes dårlige leseevner førte til mye usikkerhet, samtidig som hun begynte å lure på hvorfor hun ikke var som alle andre.

- På det tidspunktet begynte det å melde seg tanker hvor jeg tvilte, «jeg er ikke bra nok», «jeg er ikke smart nok» og «hvorfor er jeg ikke som alle andre?», sier prinsessen videre.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

I etterkant av intervjuet har prinsesse Beatrice høstet mye ros for å rette søkelyset mot dysleksi - eller ordblindhet - en diagnose svært mange mennesker lever med. I sosiale medier blir 31-åringen nå hyllet for sin åpenhet.

- For en fantastisk video av prinsesse Beatrice som snakker om dysleksien sin. Hun snakker så godt om dette, og jeg er sikker på at dette vil inspirere barn og ungdom som sliter med det samme. Det er fantastisk, skriver en bruker på Twitter, ifølge Hello Magazine.

Det er ingen tvil om at prinsessens ærlige intervju har truffet mange.

- Tusen takk, du har etterlatt meg i tårer. Jeg har aldri blitt fortalt at det er greit å ha dysleksi, skriver en annen bruker, før en tredje følger opp:

- Vi er nødt til å endre fargene på bøkene også. Ønsker deg alt godt.

Søsteren, prinsesse Eugenie, har tidligere vært åpen om sine utfordringer knyttet til sykdommen skoliose.

Skulle giftet seg

Denne helgen skulle prinsesse Beatrice opprinnelig ha giftet seg med forloveden Edoardo Mapelli Mozzi (37), men bryllupet ble tidligere i år avlyst grunnet coronaviruset. Bryllupsdatoen ble satt til fredag 29. mai, og seremonien skulle ha funnet sted i kapellet ved St. James Palace i London.

I april kom imidlertid kontrabeskjeden fra en av parets talspersoner.

- Det er ingen planer om å bytte lokaler eller å holde et større bryllup. De tenker ikke engang på bryllupet sitt slik det er nå. På et tidspunkt vil de gjøre om på planene, men ikke foreløpig, sa talspersonen til People.

Planen var også at den vordende bruden skulle ha holdt bryllupsfesten i hagen til sin bestemor, dronning Elizabeth (94), på Buckingham Palace. Men allerede i mars ble festen avlyst.

Det har foreløpig ikke kommet noen ny dato for bryllupet.

BURSDAGSBARN: Meghan og Harrys sønn, Archie, fyller ett år 6. mai. I den anledning er det blitt delt en ny video. Vis mer

Kort tid etter at duoen forlovet seg i september i fjor, skrev flere britiske medier at forlovelsen var historisk.

Det har seg nemlig slik at Beatrice blir den første kongelige stemora i moderne tid. Fra et tidligere forhold med forretningskvinnen Bara Huang har den italienske eiendomsutvikleren en to år gammel sønn, som prinsessa blir stemor til.

LES OGSÅ: - Vet ikke om jeg kommer tilbake

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer