Advarer Märtha mot å kontakte de døde

- Vi vet ikke hva det vil åpne opp for av krefter, mener biskoper.

ADVART: - Jeg vil fraråde alle fra å forsøke å få kontakt med de døde, sier Tunsberg-biskop Laila Riksaasen Dahl. Foto: SCANPIX
ADVART: - Jeg vil fraråde alle fra å forsøke å få kontakt med de døde, sier Tunsberg-biskop Laila Riksaasen Dahl. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: I et intervju med Stavanger Aftenblad, uttalte prinsesse Märtha Louise nylig at hun kontakter de døde. Fremtredende biskoper advarer nå mot å følge i prinsessens fotspor.

«Det er ikke vanskelig å komme i kontakt med de døde heller, på samme måte som med englene. Også den kontakten kan vi opprette når som helst, når vi ønsker det», sier prinsessen, som i det samme intervjuet også sier at hun føler seg hjemme i den kristne tradisjonen.

Tunsberg-biskop Laila Riksaasen Dahl mener at hun på dette punktet er helt utenfor.

- Å kontakte de døde er i strid med den kristne lære. det er å søke inn i en verden vi ikke har noe med. Vi vet ikke hva det vil åpne opp for av krefter, og jeg vil fraråde alle fra å forsøke å få kontakt med de døde, sier biskopen til VG.

Biskop i Stavanger, Erling Johan Pettersen, som tidligere har vært misjonær i Brasil, og som der hadde kontakt med mennesker som drev med spiritisme, er enig med sin kollega.

- Å kontakte de døde kan føre til en veldig usunn form for religiøsitet. Vi så eksempler på at det å kontakte de døde kan medføre problemer, mener han.

Derfor støtter han også Laila Riksaasen Dahl i det hun sier.

- Jeg kan forstå at mennesker i sorg kan ønske kontakt med en de har mistet. Men la sorgen få være sorg, la savnet få være savn og la døden få være et endelig farvel, sier Erling Johan Pettersen til VG.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Märtha fikk én hundrelapp på to år