Admiral Haakon hyllet Admiral P

Stemningen var svært god, da den norske hit-sangeren fikk diplom fra sin kongelige fan.

SEOGHØR.NO: Kronprins Haakon besøker i dag den populære musikkdelingstjenesten WiMP i deres lokaler i Grensen i Oslo.

Kronprinsen fikk først en orientering om driften, før han var tilstede da WiMP delte ut diplom til den norske artisten som har fått spilt låten sin flest ganger på WiMP dette året.

Den lykkelige vinneren ble Admiral P - som gikk til topps på VG-lista i år med låten «Engel». Låten lå inne på hitlisten i hele 14 uker og har også slått an på radio og musikkdelingstjenesten.

Men marinespørsmål stod ikke på timeplanen under prisutdelingen.

MUSIKKINTERESSERT: Mandag besøkte kronprins Haakon den norske strømmetjenesten for musikk, WiMP. Foto: Henning Jensen, Se og Hør
MUSIKKINTERESSERT: Mandag besøkte kronprins Haakon den norske strømmetjenesten for musikk, WiMP. Foto: Henning Jensen, Se og Hør Vis mer

Mens kronprins Haakon ble utnevnt til admiral i Sjøforsvaret i 2013, er Admiral P - som egentlig heter Philip Boardman - kun offiser i navnet.

Kronprinsen møtte for to år siden Admiral P da han besøkte Øvingshotellet i Oslo. Da uttrykte han stor interesse for musikken til Admiral P og hans samarbeidspartner, Nico D.

- Opptrer dere mye sammen? spurte kronprinsen.

- Ja vi spiller ofte sammen, svarte Admiral P, ifølge NRK.

Rockeprinsen Haakon

Kronprinsen har alltid vært svært musikkinteressert, og har tidligere ofte dukket opp på ulike konserter i Oslo sammen med kompiser. Etter at han ble familiefar har han også tatt med seg Mette-Marit og Marius på ulike konserter når favorittband har spilt i Oslo Spektrum.

Haakon møtte også sin kone, kronprinsesse Mette-Marit, på den store musikkfestivalen Quartfestivalen i Kristiansand.

DET FØRSTE BILDET: Mette-Marit og Haakon på Quarfestivalen. Til høyre musikkvennen Morten Andreassen.
DET FØRSTE BILDET: Mette-Marit og Haakon på Quarfestivalen. Til høyre musikkvennen Morten Andreassen. Vis mer

Under årets Fylkestur til Nordland besøkte Haakon Meieriet kultursenter på Leknes. Der signerte en gitar før han skulle høre ungdommene i bandet Frozen Fire øve. De utfordret Haakon til å bli med på minikonserten, og den joviale prinsen tok utfordringen på strak arm og rocket Leknes!

ROCKEPRINS: Haakon tok utfordringen på strak arm under fylkesturen til Nordland i September. Foto: Julian Parker/UK Press Ltd
ROCKEPRINS: Haakon tok utfordringen på strak arm under fylkesturen til Nordland i September. Foto: Julian Parker/UK Press Ltd Vis mer

Da kronprinsen fylte 40 år i fjor overrasket Mette-Marit kronprins Haakon med en egen musikkfestival på Skaugum.

Venner, familie og kongelige kom fra hele Europa for å hygge seg en helg i «Haakons ånd» - og både norske og utenlandske artister stilte mannsterke på scenen for å hylle kronprinsen. Den gang kom dalte Haakon ned til sin egen fest fra lufta i en fallskjerm.

LES OGSÅ: Se bilder fra Sonja og Haralds førjulstur

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.