Hertuginne Meghan:

- Å være gravid føles som å ha jetlag

Hertuginne Meghan skal ha åpnet seg om graviditeten da hun møtte lokale surfere i Sydney.

PÅ RUNDTUR: Hertugparet er for tiden på en 16 dager lang reise til fire forskjellige land, og deres første stopp var Australia. Foto: NTB scanpix
PÅ RUNDTUR: Hertugparet er for tiden på en 16 dager lang reise til fire forskjellige land, og deres første stopp var Australia. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tidligere denne uken ble ryktene som har svirret den siste tiden endelig bekreftet, nemlig at prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) venter sitt første barn.

«Deres kongelige høyheter hertugen og hertuginnen av Sussex er veldig glade over å kunngjøre at hertuginnen av Sussex venter barn våren 2019», het det i meldingen fra Kensington Palace.

Hertugparet ligger ikke på latsiden av den grunn, og for tiden er de på en 16 dagers rundtur til fire land, Australia, Fiji, Tonga og New Zealand.

Ifølge nettstedet Express har de blant annet deltatt under et arrangement ledet av One Wave, en gruppe som fokuserer på å øke kunnskap om mental helse.

Torsdag møtte ekteparet lokale surfere på den populære stranden Bondi Beach i Sydney, der de alle delte sine erfaringer om psykisk helse.

Saken fortsetter nedenfor.

ÅPNET OPP: Hertuginne Meghan og prins Harry møtte lokale surfere på Bondi Beach for å snakke om psykisk helse. Foto: NTB scanpix
ÅPNET OPP: Hertuginne Meghan og prins Harry møtte lokale surfere på Bondi Beach for å snakke om psykisk helse. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Dobbelt opp

Ifølge nettstedet skal Meghan også ha snakket med 35 år gamle Charlotte Connell, som er en del av One Wave-organisasjonen, om graviditeten.

- Meghan fortalte meg at å være gravid føles som å ha jetlag. Hun sa at hun sto opp klokken 04.30 for å gjøre yoga, fordi hun ikke fikk sove, sier Connell til Express, og legger til:

- Det er litt dobbelt opp for henne, da hun har både babyen og jetlag å tenke på. Hun snakket om hvordan man føler seg «jetlagged» selv når hun ikke har reist noe sted.

Saken fortsetter nedenfor.

ENDELIG OFFISIELT: Hertuginne Meghan kan endelig stolt vise frem den voksende babymagen. Foto: NTB scanpix
ENDELIG OFFISIELT: Hertuginne Meghan kan endelig stolt vise frem den voksende babymagen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prins Harry og hertuginne Meghan skal også ha tatt seg tid til å håndhilse på flere hundre mennesker som hadde møtt opp på stranden for anledningen, ifølge nettstedet.

Hertuginnen var ikledd en kjole fra Martin Grant, mens prins Harry hadde på seg en lyseblå skjorte og beige bukser.

Etter det fire dager lange besøket i Sydney, skal ekteparet videre til Fiji, Tonga og New Zealand. Dette er deres første offisielle reise utenfor Europa som ektepar.

Saken fortsetter nedenfor.

SOMMERKLEDD: Prins Harry og hertuginne Meghan tuslet barbeint rundt på den populære Sydney-stranden Bondi Beach. Foto: NTB scanpix
SOMMERKLEDD: Prins Harry og hertuginne Meghan tuslet barbeint rundt på den populære Sydney-stranden Bondi Beach. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vanskelig å skjule magen

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Stavseng, uttalte tidligere denne uken at det er sannsynlig at babynyheten ble kunngjort denne uken mye på grunn av deres hektiske program i tiden fremover.

- Hertugparet følges av et kobbel av fotografer, og med fotografering dagen lang ville det vært umulig å ikke legge merke til babykulen. De siste ukene har Meghan skjult magen bak vide kåper og store kjoler. Det er kanskje ikke like lett å få til i varmen «down under», sa Stavseng.

I motsetning til hertuginne Kate (36), som i alle sine svangerskap har vært plaget med ekstrem svangerskapskvalme, skal Meghan være i relativt god form.

Hertuginne Kate var på sin side nødt til å avlyse oppdrag da hun gikk gravid med prins Louis (snart seks mnd.) i fjor høst.

Satte fart i gravidryktene

Ryktene om at hertuginne Meghans graviditet har svirret i internasjonale medier i flere uker, etter man ved flere anledninger har sett antydning til en babymage.

Blant annet ble det tatt nye bilder av hertuginnen i forbindelse med lanseringen av kokeboken «Together: Our Community Cookbook» i starten av oktober. Mange mente i ettertid at bildene som ble knipset av Meghan under lanseringen viste en voksende mage under skjørtet hennes.

Noen uker tidligere sperret også flere opp øynene da hertugparet deltok på en veldedighetskonsert sammen, der man tilsynelatende også kunne skimte en babymage under hertuginnens blå kjole.

VEKKET OPPSIKT: Dette var et av bildene som fikk babyryktene til å svirre rundt hertuginne Meghan og prins Harry. Foto: NTB scanpix
VEKKET OPPSIKT: Dette var et av bildene som fikk babyryktene til å svirre rundt hertuginne Meghan og prins Harry. Foto: NTB scanpix Vis mer

Snakket om å stifte familie

Nyheten om hertuginne Meghans graviditet har nok vært etterlengtet for mange - helt siden forholdet deres ble bekreftet i slutten av 2016.

Selv uttalte prins Harry i det offisielle intervjuet med BBC etter forlovelsen i fjor høst at de «tar ett skritt av gangen», men at de «forhåpentligvis vil starte familie i nær fremtid».

Saken fortsetter nedenfor.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Å være kongelig innebærer for øvrig at Meghan og Harry ikke vil få det formelle foreldreansvaret for egne barn. Det er det i stedet dronning Elizabeth (92) som får.

Dette er grunnet en 300 år gammel lov som ble innført av kong George I. Dette gjelder også for hertuginne Kate og prins Williams tre barn, og gjaldt også for prins William og prins Harry frem til de ble myndige.

Det var 19. mai at Meghan Markle ga sitt «ja» til prins Harry i St. Georges kapell på Windsor slott utenfor London. Meghan fikk med dette også tittelen som hertuginnen av Sussex.

LES OGSÅ: Her er de ukjente barnebildene av hertuginne Meghan