85 år og festedronningen

Dronning Elizabeth (85) overrasket alle med sin utholdenhet. Se video fra de kongeliges fest.

SENT I SENG: Den 85 år gamle dronningen koste seg på feste fredag, og dro ikke hjem før klokken nærmet seg 23.00 britisk tid. Foto: Reuters
SENT I SENG: Den 85 år gamle dronningen koste seg på feste fredag, og dro ikke hjem før klokken nærmet seg 23.00 britisk tid. Foto: Reuters Vis mer
Se Seher.nos video fra utenfor den kjendisspekkede festen nederst i saken. 

SEHER.NO, LONDON: Torsdag kveld var det duket for fest ved hotellet Mandarin Oriental i bydelen Knightsbridge i London. Dronning Elizabeth arrangerte en storslått sammenkomst for de mer enn 100 kongelige gjestene som ikke får komme på den ordentlige bryllupsfesten i Buckingham Palace den store dagen. Der er nemlig kun rundt 300 av brudeparets nærmeste familie og venner som er invitert.

- Hele sjakkbrettet var tilstede, og det var litt overraskende at det britiske kongehuset var så godt representert, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland til Seher.no om torsdagens fest.

Blant de kongelige som måtte nøye seg med førfesten fredag, var Norges dronning Sonja og kong Harald, Sveriges kronprinsesse Victoria og Daniel og Spanias kronprinspar Letizia og Felipé.

Prins Charles og hans kone Camilla forlot festen i god tid før klokken 21.00, og det var ventet at Dronning Elizabeth kom til å dra like etterpå. Men 85-åringen overrasket alle med å vente til rundt 22.45 før hun dro hjem, til tross for at hun måtte være klar fra de tidlige morgentimene lørdag.


Også Danmarks dronning Margrethe og fyrste Albert av Monaco så ut til å kose seg fredag kveld. Verten hadde også sørget for at gjestene fikk med seg et minne fra festen hjem. De kongelige ble nemlig tildelt hver sitt Union Jack-flagg og matchende hatt før de dro hjem for å få litt søvn før bryllupet.

En rekke pressefolk og fans av de kongelige hadde fredag møtt opp utenfor det luksuriøse hotellet i hovedstaden, og blant dem var søstrene Cynthia og Teradie.

- Vi elsker de kongelige, og søsteren min har flydd fra Canada og jeg fra Yorkeshire for å være her. Det var fantastisk å se dronningen i den flotte kjolen, men vi likte spesielt godt de ygre kongelige, sa Cynthia til Seher.no torsdag kveld.


Mark og Allison hadde reist helt fra Alabama i USA for å få med seg bryllupsfeberen i London, og de syntes det var stor stas å få se flere av Europas mest populære kongelige fredag kveld.

- Jeg skjønner ikke hvorfor europeere synes USA er så bra, dette er jo ti ganger bedre. Jeg vil flytte til London! sa Allison til Seher.no.

Brudeparet selv var imidlertid ikke til stede på festen ved luksushotellet. Men prins William dukket til stor overraskelse plutselig opp på paradegaten The Mall torsdag kveld og hilste på tilskuerne som hadde samlet seg før bryllupet.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Må gå med bleie for å se brudeparet   [obj:media:9605]

PÅ FEST I RØDT: Dronning Sonja og Kong Harald. Foto: Scanpix
PÅ FEST I RØDT: Sveriges kronprinsesse Victoria med ektemannen prins Daniel. Foto: Stella Pictures
PÅ FEST I RØDT: Britiske prins Edward og kona Sophie Rhys-Jones. Foto: Stella Pictures
PÅ FEST I RØDT: Belgias kronprins Philippe og hans kone kronprinsesse Mathilde. Foto: Stella Pictures
PÅ FEST I RØDT: Storhertug Henri av Luxembourg og kona Maria Teresa. Foto: Stella Pictures
PÅ FEST: Dronning Margrethe av Danmark kom i blått. Foto: Stella Pictures
PÅ FEST: Prinsesse Katarina av Serbia med ektemannen. Foto: Stella Pictures
PÅ FEST: Eks-prins Pablo av Hellas og kona Mary Chantall Miller. Foto: Stella Pictures
PÅ FEST: Britiske prins Philip ankommer festen i forkant av bryllupet til sitt barnebarn prins William. Foto: Stella Pictures
PÅ FEST: Dronning Elizabeth er vertskap for de kongelige gjestene i London. Foto: Stella Pictures
PÅ FEST: Hertugen av York, prins Andrew. Foto: Stella Pictures
STOLT PAPPA: Prins Charles ankommer den kongelige festen torsdag. Foto: FameFlynet
PÅ FEST: Prins Charles' kone, Camilla Parker Bowles. Foto: Stella Pictures
PÅ FEST: Datteren til prins Andrew og Sarah Ferguson, prinsesse Eugenie. Foto: Stella Pictures
PÅ FEST: Datteren til prins Andrew og Sarah Ferguson, prinsesse Beatrice. Foto: Stella Pictures
PÅ FEST: Dronning Sofia av Spania, kronprins Felipe og hans kone Letizia. Foto: Stella Pictures