PÅ PREMIEREN: Her er Harald Zwart og kona Veslemøy under premieren på «The Karate Kid» i LA i forrige uke.  Foto: Stella Pictures
PÅ PREMIEREN: Her er Harald Zwart og kona Veslemøy under premieren på «The Karate Kid» i LA i forrige uke. Foto: Stella Pictures Vis mer

Zwart-suksess i USA

Nordmannen roses for sin nye film.

SEHER.NO:  I forrige uke hadde regissør Harald Zwarts nye versjon av 80-tallsklassikeren «Karate Kid» premiere på amerikanske kinoer. 

Og filmen, som har superstjernen Will Smith som produsent og sønnen Jaden i hovedrollen, har på kun få dager rukket å gjøre stor suksess i USA.

Se trailer til filmen nederst i saken!

Ifølge VG var «The Karate Kid» helgens mest populære film, og ikke bare det, Zwarts nyinnspilling har også fått mye ros av amerikanske kritikere.


Nettstedet Metacritic samler inn anmeldelser og beregner deretter snittkarakter på filmer i USA, og foreløpig har Zwart-filmen fått 60 av 100 mulige, basert på 34 anmeldelser i amerikanske medier.

Flere svært betydningsfulle medier, som Chicago Sun-Times og New Yorks Time Out magazine, skryter også av filmen, og sistnevnte har gitt den fire av fem mulige poeng.

Også St. Petersburg Times kritiker gir filmen ros, og anmelderen forteller at han virkelig moret seg under visningen.

- Det er lenge siden jeg har hørt et publikum juble så lystig ved filmens slutt som ved visningen av «The Karate Kid». Den slags skal jo ikke påvirke en kritiker, for i så fall ville noen svært dumme filmer fått jublende anmeldelser. Men dette er annerledes; jeg jublet sammen med alle de andre, skriver anmelderen.

Også VGs filmanmelder Anders Giæver, stiller seg positiv til filmen og gir den terningkast fem.

- Den nye «Karate Kid» lykkes fordi Harald Zwart leverer en frisk, smart og underholdende gjenfortelling av en kjent historie, uten drahjelp fra spesialeffekter, skriver Giæver.

I forrige uke kunne nordmannen avsløre at han synes det var veldig stas med alle de positive reaksjonene, og særlig fra filmstjerner som Tom Cruise og Eddie Murphy, som skal ha vært tilstede under premieren.

- Jeg  må klype meg selv litt i armen når jeg hører folk rundt meg juble flere ganger i løpet av filmen, og jeg vet at de som jubler er store stjerner, sa han til VG.

«The Karate Kid» har norsk premiere 13. august.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Det var helt uvirkelig


Se traileren til «The Karate Kid» nedenfor: