GÅR SOLO: Alexander Stenerud (t.v) stiller alene i Melodi Grand Prix neste år. Her er han sammen med Zuma-makker Henrik Njaa. Foto: NRK
GÅR SOLO: Alexander Stenerud (t.v) stiller alene i Melodi Grand Prix neste år. Her er han sammen med Zuma-makker Henrik Njaa. Foto: NRKVis mer

Zuma-Alexander går solo i MGP

Nå skal han konkurrere mot både Wenche Myhre og Tone Damli Aaberge.

SEHER.NO: Julaften offentliggjorde NRK at store navn som Wenche Myhre og Tone Damli Aaberge stiller opp i neste runde Melodi Grand Prix.

Det samme gjør Alexander Stenerud. I fjor deltok han i konkurransen med synthbandet Zuma sammen med Henrik Njaa, men nå har han for første gang gått solo.

Alexander, som var med i den mye omtalte kunstnergjengen "Den nye vinen", skal delta i delfinalen i Bodø 31. januar med sangen "Find My Girl".

- Det er kjempegøy å være med igjen. Jeg fikk definitivt mersmak etter at vi var med forrige gang, sier Stenerud til Seher.no.

Han forklarer at det var på tide å prøve seg alene.

- Det bare falt seg naturlig å gjøre det. Jeg har lenge hatt lyst til å gå solo. Jeg hadde rett og slett mest lyst til å være alene. Kun være med meg selv, sier han.

På spørsmål fra Seher.no om det er skummelt å stå helt på egne bein, er svaret dette:

- Nei, det er ikke skummelt i det hele tatt! Jeg gleder meg, jeg.

Alexander gleder seg også til å dele scene med de mange store navnene som er med i denne MGP-runden.

Han er med i samme delfinale som både artistveteran Wenche Myhre og Sogndals-jenta Damli Aaberge.

- Det er utrolig bra at det er så mange profilerte artister med. Det er faktisk jævlig gøy. Jeg kan ikke si at jeg er et konkurransemenneske, men jeg skal gjøre mitt for å vinne. Alle vil jo vinne, ler han.

Den erfarne artisten sier at "Find My Girl" handler om akkurat det en tror den handler om: Kjærlighet.

- Det er en kjærlighetssang som handler om å reise seg etter brudd, og det å kanskje få jenta tilbake. Men en kan tolke "Find My Girl" på mange måter...

Alexander sier at det var lett å velge ut akkurat denne sangen som MGP-bidrag. 

- Jeg følte at den kommuniserte veldig fint. Det er ikke alle låter en lager som blir slik, at den blir så direkte og... Jeg følte umiddelbart at den var såpass fengende at den var riktig å bruke.

Til vanlig studerer Alexander, men som så mange andre drømmer han om å kunne være artist på heltid.

- Slutter du på skolen hvis du vinner? spør vi Stenerud.

- Tvert, avslutter han.

Har du et kjendistips? Send det til seher@seher.no!

LES OGSÅ: Her er alle årets 21 MGP-bidrag