Zsa Zsa Gabor:

Zsa Zsa Gabors mystiske testamente forsvant sporløst - nå arver enkemannen alt

Beskylder Zsa Zsas avdøde datter for å ha stjålet testamentet.

ARV: Etter Zsa Zsa Gabors bortgang i desember har arveoppgjøret blitt jobbet med. Nå arver enkemannen alt. Foto: AP / NTB Scanpix
ARV: Etter Zsa Zsa Gabors bortgang i desember har arveoppgjøret blitt jobbet med. Nå arver enkemannen alt. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør.no): I desember døde Hollywood-legenden Zsa Zsa Gabor, 99 år gammel, etter å ha slitt med alvorlig sykdom i flere år.

Etter Gabors bisettelse var det tid for arveoppgjør, men skuespillerens testamente var ikke å oppdrive.

Det kommer fram i rettsdokumenter som New York Daily News og People Magazine har fått tilgang til.

Ifølge Gabors enkemann, Frederic Prinz Von Anhalt (74), etterlot hun formuen sin til ham. Dette hevder han i rettdokumentene, selv om konas faktiske testamente ikke er blitt funnet.

ANKLAGET AV ANHALT: Zsa Zsa sammen med datteren Francesca i 1984. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
ANKLAGET AV ANHALT: Zsa Zsa sammen med datteren Francesca i 1984. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Vil donere bort pengene

I januar 2015 mistet Gabor datteren Francesca Hilton, som døde etter å ha fått et slag som 67-åring. Ifølge rettdokumentene signerte Gabor og Anhalt en særeieavtale i 1986, som innebar at både Anhalt og Hilton hadde rett på testamentet.

Anhalt hevder at årsaken til at konas testamente er tapt eller forsvunnet, er at datteren hennes stjal det. Hilton «hadde tilgang og forsøkte å svindle tredjepart med et forfalsket testamente», heter det i rettsbegjæringen fra enkemannen.

Ettersom Hilton er død, er dette en påstand som ikke kan verifiseres.

I en rettssal i Los Angeles er imidlertid Anhalt nå blitt utnevnt til enearving over Gabors formue, som er samlet i en stiftelse kun han har styrerett over, skriver People.

Anhalt, Zsa Zsa Gabors niende og siste ektemann, har uttalt at mye av pengene vil bli donert til veldedige formål.

- Det er en ting hun elsket - veldedighet og å hjelpe dem som trenger det. Så da vil jeg gjøre det samme. Jeg skal gjøre det hvert år, og jeg skal gjøre det igjen. Uansett hva hun etterlot meg vil jeg gi masse til veldedighet fordi hun ønsket at jeg skulle gjøre det, sier 74-åringen til New York Daily News.

Saken fortsetter under bildet.

NI EKTEMENN: Zsa Zsa Gabor var gift hele ni ganger. Her sammen med Frederic Prinz Von Anhalt i 1986. Foto: AP/ NTB scanpix
NI EKTEMENN: Zsa Zsa Gabor var gift hele ni ganger. Her sammen med Frederic Prinz Von Anhalt i 1986. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Akkurat hvor mye penger det er snakk om, eller hvordan de skal fordeles i henhold til stiftelsens retningslinjer, er imidlertid ikke offentlig kjent.

- Testamentet i seg selv forblir privat, noe som betyr at vi ikke vet hvor mye hun er verdt eller hvem som vil få pengene, utenom ektemannen hennes, sier en ekspert innen tinglysing og rettstvister, Irwin B. Feinberg, til People.

Paris Hiltons steoldemor

Ifølge New York Daily News mistet Gabor trolig mesteparten av det som var beregnet til å være en formue på 40 millioner dollar, noe som tilsvarer hele 324 millioner norske kroner.

Hun hadde en rekke sykehusregninger å betale, og hun tapte investeringspenger i Bernard Madoffs svindel.

Zsa Zsa Gabor er for øvrig også kjent for sine ni ekteskap, hvorav det ene var med hotellgründeren Conrad Hilton. Ekteskapet med Hilton varte fra 1942 til 1946, og medførte at Gabor med tida ble kjent som steoldemoren til reality- og sosietetsstjerna Paris Hilton (36).

Saken fortsetter under bildet.

GIFT MED HILTON: Zsa Zsa Gabor sammen med hotellgründer Conrad Hilton, som hun var gift med i fire år. Foto: AP / NTB Scanpix
GIFT MED HILTON: Zsa Zsa Gabor sammen med hotellgründer Conrad Hilton, som hun var gift med i fire år. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Selv om Zsa Zsa Gabor ofte skapte overskrifter med sitt turbulente privatliv og kvasse uttalelser, hadde hun tilsynelatende ikke så mye til overs for Paris Hiltons livsstil.

- Jeg synes hun er ganske latterlig. Hun gjør for mange ting for å få publisitet, sa hun til Vanity Fair i 2007.

Ble gravid etter voldtekt

Skuespillerens ekteskap med Conrad Hilton var imidlertid ikke bare harmonisk.

KJENT FOR Å VÆRE KJENT: Zsa Zsa Gabor kom til USA som flyktning fra Ungarn og ble superkjendis etter å ha spilt i over 50 filmer. Zsa Zsa var grandtanten til Paris Hilton etter å ha fått barn med Conrad Hilton. Video: CNN Vis mer

Gabors eneste barn, Francesca Hilton, ble angivelig unnfanget da ektemannen voldtok henne. Det hevdet Gabor i selvbiografien «One Lifetime Is Not Enough», som ble utgitt i 1991, over ti år etter Conrad Hiltons død.

Francesca Hilton, som er Paris Hiltons grandtante, ble født etter foreldrenes skilsmisse, ifølge Forbes.

I et intervju med LA Times i 2008 fortalte Francesca om forholdet til faren, som bygget opp imperiet av Hilton-hoteller.

- Han var vidunderlig, men han var gift med forretningene sine ... Vi tilbragte julen sammen. Innimellom spiste vi lunsj på L'Escoffier (fin restaurant i penthouse-etasjen på Beverly Hilton Hotel, journ.anm.) sammen med moren min. Han elsket moren min, sa Francesca Hilton i intervjuet.

Asken i luksusbag

BERØMT: Zsa Zsa Gabor sammen med datteren Francesca, som her var 11 år gammel. Foto: AP / NTB Scanpix
BERØMT: Zsa Zsa Gabor sammen med datteren Francesca, som her var 11 år gammel. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Den berømte skuespilleren, som medvirket i godt over 70 filmer og tv-serier, elsket rampelyset. Det kom fram da venner og familie hadde samlet seg til stjernas begravelse like før nyttår.

Gabor var allerede kremert da asken hennes ankom kirka hvor seremonien ble holdt. Og asken ble fraktet på en utradisjonell - og luksuriøs - måte: I en veske fra motehuset Louis Vuitton.

Den dyre veska fra det franske luksusmerket hadde stor betydning for Gabor. Den ble nemlig brukt av hunden hennes, Macho.

Gabor ble født i Ungarn, men flyttet til USA i 1941. Hun var den mellomste av de tre berømte Gabor-søstrene. Magda, Zsa Zsa og Eva var alle skuespillere.

Zsa Zsa Gabor spilte i en lang rekke Hollywood-filmer. Blant de mest kjent er «Moulin Rouge» fra 1952, «The Story of Three Loves» fra 1953, «The Girl in the Kremlin» fra 1957 og Orson Welles- klassikeren «Touch of Evil» fra 1958.

BISETTELSEN: Under Zsa Zsa Gabors bisettelse i Good Shepherd Church i Beverly Hills, var asken hennes plassert i en Louis Vuitton-bag. Foto: NTB scanpix
BISETTELSEN: Under Zsa Zsa Gabors bisettelse i Good Shepherd Church i Beverly Hills, var asken hennes plassert i en Louis Vuitton-bag. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Hun vet ikke at hun har mistet beinet