Zeta-Jones åpner seg om sin mentale lidelse

– Det bringer med seg fantastiske høyder og voldsomme nedturer, sier stjernen.

GA IKKE OPP: Catherine Zeta-Jones og Michael Douglas har jobbet hardt for å få ekteskapet opp å stå igjen, men kom styrket ut av seperasjonen for to år siden. Foto: SipaUSA
GA IKKE OPP: Catherine Zeta-Jones og Michael Douglas har jobbet hardt for å få ekteskapet opp å stå igjen, men kom styrket ut av seperasjonen for to år siden. Foto: SipaUSA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I 2011 ble Hollywood-stjernen Catherine Zeta-Jones (46) innlagt på psykiatrisk avdeling etter å ha slitt med stress fordi ektemannen Michael Douglas (71) kjempet mot kreften.

Kort tid etter ble det kjent at «Chicago»-stjernen ikke bare hadde vært stresset, men hadde en bipolar lidelse.

I 2013 fortalte Catherine at hun ikke var glad for at sykdommen var blitt offentliggjort.

- Vet du hva? Jeg er lei av å snakke om det. Jeg ville aldri bli frontfiguren for denne sykdommen. Jeg ville aldri at det skulle komme ut. Jeg takler det så godt jeg kan, sa hun om situasjonen da hun gjestet «Good Morning America».

I dag har 46-åringen derimot lært seg å leve bedre med sin bipolare lidelse, selv om hun fremdeles beskriver den som svært plagsom.

Nå bryter hun også sin offentlige taushet om lidelsen.

- Den bringer med seg fantastiske høyder og voldsomme nedturer. Målet mitt er å holde meg på midten. Jeg er på en utrolig bra plass i livet nå, og det er fordi jeg har mye mer kunnskap om lidelsen i dag, forteller hun til Good Housekeeping, ifølge People.com.

Saken fortsetter under bildet.

GOD STØTTE: Familien står tett sammen. Her er ekteparet med barna Dylan og Carys på en filmpremiere i London i fjor sommer. Foto: NTB Scanpix
GOD STØTTE: Familien står tett sammen. Her er ekteparet med barna Dylan og Carys på en filmpremiere i London i fjor sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jobber for kjærligheten

På sensommeren 2013 kom nyheten om at Zeta-Jones og Douglas gikk hver til sitt.

Bruddet kom like etter at Catherine hadde innrømmet at hun var bipolar, Michael hadde kjempet mot kreftsykdom, og sønnen hans Cameron (37) ble dømt til fem års fengsel for narkotikaforbrytelser.

Duoen klarte imidlertid å legge de tøffe årene bak seg, og etter at de fant tilbake til hverandre ett år senere virker ekteskapet sterkere enn noensinne.

Nå sier også den mørke skjønnheten at hun synes folk i dag gir altfor lett opp når det kommer til å kjempe for kjærligheten.

- Man må prøve å holde gnisten ved like. Det er en lang vei å gå, men jeg synes folk i dag kaster inn håndkleet og gir opp ekteskap altfor tidlig.

- Man må gi alt man har i stedet for å gi opp så fort det første problemet dukker opp. Fordi det blir garantert ikke det siste problemet. Det kommer mange flere på veien, sier hun til magasinet, ifølge People.

I november beviste Zeta-Jones sin sterke kjærlighet for ektemannen, da hun delte en kjærlighetserklæring via Instagram på deres 15 års bryllupsdag.

- God bryllupsdag, kjæreste Michael! Jeg elsker livet vårt sammen, dette er for de neste 15! skrev hun som tekst sammen med dette bildet:

 

Til Good Housekeeping sier hun at feiringen av dagen ble fantastisk.

- Det var bare oss to på en av våre favorittrestauranter. Vi lo av at vi fremdeles lever og ikke har tatt livet av hverandre enda. 15 år er lang tid, smiler hun.

LES OGSÅ: Catherine Zeta-Jones er absolutt ikke imot plastisk kirurgi

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer