Zellweger: - Mamma og pappa møttes på Hurtigruten

Hollywood-stjernen snakket norsk som 7-åring, men ble mobbet for sin aksent.

Foto: Pa Photos
Foto: Pa Photos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: – Mamma er fra Norge, pappa fra Sveits og bestemor var finsk. Men jeg erfødt i Texas – og er definitivt en Texas-jente, sier Renée Zellweger (47) ifølge den britiske avisa The Sun.

Hollywood-stjernen er åpenbart stolt av sin norske herkomst.

– Mamma snakket ikke mye om oppveksten sin i Norge, sier hun og fortsetter:

- Hun er født under annen verdenskrig. Søstrene hennes har vært mer åpne, men alle hadde problemer med å sette ord på alt de har sett og opplevd, forteller hun.

Ute av rampelyset

«Bridget Jones»-aktuelle Renée Zellweger (47), ble allemannseie på starten av 2000-tallet. Aller best kjenner vi henne som den sjarmerende og klumsete Bridget Jones.

Årets film, «Bridget Jones' Baby», kommer seks år etter Renées forrige filmrolle. Hun følte at hun trengte å vokse som menneske – langt borte fra rampelyset.

Moren Kjellfrid Andreassen er født i Finnmark. Hun jobbet som sykepleier ved Rikshospitalet i Oslo før hun møtte Renées pappa, sveitsiske Emil Zellweger på Hutrtigruten.

De to giftet seg i 1963, og fikk etter hvert sønnen Drew i 1967, og Renée to år senere. Da hadde de emigrert til USA, og bosatt seg i byen Baytown i Texas.

Saken fortsetter under bildet.

KJENT ROLLE: Zellweger ble for alvor kjent i filmen «Bridget Jones Dagbok» i 2001. Tre år etter kom oppfølgeren. Her med Patrick Dempsey i film nummer tre «Bridget Jones Baby» som er kinoaktuell.
KJENT ROLLE: Zellweger ble for alvor kjent i filmen «Bridget Jones Dagbok» i 2001. Tre år etter kom oppfølgeren. Her med Patrick Dempsey i film nummer tre «Bridget Jones Baby» som er kinoaktuell. Vis mer

Snakket norsk

– Jeg snakker ikke norsk i dag, men vokste opp med en aksent. Vi var nemlig i Norge over tid da jeg var syv år gammel. Vennene mine mobbet meg for tonefallet. Men jeg er veldig stolt av mine norske røtter, og stolt over at jeg ser norsk ut.

Mamma hadde dessverre ikke tålmodighet nok til å vedlikeholde norsken min, fortalte Hollywood-stjernen nylig til «God Kveld Norge».

I 2003 var hun og moren i Norge for å feire sin tante, Eldbjørg Ryans 70-årsdag.

I 2007 var Renée i morens hjemby Vadsø for en familiegjenforening.

FAREN: Renee Zellweger sammen med sin sveitsiske far Emil Zellweger. Foto: PPNY / GSNY / Splash News
FAREN: Renee Zellweger sammen med sin sveitsiske far Emil Zellweger. Foto: PPNY / GSNY / Splash News Vis mer

LES OGSÅ: Renée Zellweger: - Jeg ble trist av homoryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer