Zara Larsson stjal showet på MTV-festen

- Jeg hadde ingen anelse om at jeg skulle vinne, jublet den svenske popstjernen. Se video!

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den svenske artisten Zara Larsson (18) ble en av kveldens store vinnere, da MTV Europe Music Awards gikk av stabelen i Rotterdam søndag.

Zara vant prisene for «beste nye artist» og «beste svenske artist».

Den populære 18-åringen - som fremførte låtene «Ain't my fault» og «Lush Life» på MTV-scenen - ble tydelig overrasket da hennes navn ble ropt opp.

- Jeg hadde ingen anelse om at jeg skulle vinne. Tusen takk alle sammen, jublet den svenske jenta fra scenen.

Se video øverst i artikkelen!

Green Day vant prestisjefylt pris

Lady Gaga (30) stakk også av med to priser. Den gjeveste av de alle for «Beste kvinnelige artist», samt prisen for «Beste look».

FARGESPRAKENDE SHOW: Zara Larsson bidro også med to låter fra scenen under søndagens MTV-utdeling. Foto: Pa Photos
FARGESPRAKENDE SHOW: Zara Larsson bidro også med to låter fra scenen under søndagens MTV-utdeling. Foto: Pa Photos Vis mer

Prisen for «Beste mannlige artist» gikk til den unge kjekkasen Shawn Mendes (18). Han fikk også med seg prisen for «Beste kanadiske artist».

I kategorien «Beste norske artist» var det Alan Walker (19), Astrid S (20), Aurora (20), Julie Bergan (22) og Kygo (25) som kjempet mot hverandre. Her var det Alan Walker som stakk av med seieren.

19-åringen har rundet over 745 millioner avspillinger på YouTube med denne sangen, og har de siste årene turnert verden rundt og toppet flere hitlister.

– Tusen takk skal dere ha, folkens!!, skrev artisten som i helgen befant seg i Kina, på sin Twitter-profil.


t av kveldens høydepunkt var da den prestisjefylte prisen «Globalt ikon» skulle deles ut.

Tidligere har superstjerner som Eminem, Queen, Bon Jovi og Ozzy Osbourne vunnet statuetten, og i år gikk den til punkrock-bandet Green Day.

Gruppa, som ble formet i 1986, har vunnet fem Grammy Awards og solgt mer enn 75 millioner album verden over. Musikken deres bærer ofte preg av sterke politiske beskjeder.

FIKK PRIS: Rockebandet Green Day ble hyllet av publikum da de gikk på scenen for å motta prisen «Globalt ikon». Foto: DPA
FIKK PRIS: Rockebandet Green Day ble hyllet av publikum da de gikk på scenen for å motta prisen «Globalt ikon». Foto: DPA Vis mer

De er nå aktuelle med sitt tolvte album «Revolution Radio» - som ble sluppet sist måned.

- Green Day er uten tvil et av verdens mest innflytelsesrike rockeband. I over 20 år har de introdusert nye genrasjoner av fans fra hele verden til sine lidenskapelige tekster og rå musikalske kraft, sier Bruce Gillmer, Executive VP of Talent and Music Programming and Events at Viacom International Media Networks.

Gutta selv var selvfølgelig svært glade for å motta prisen.

- Tusen takk! Det er veldig deilig å være i Europa akkurat nå. Spesielt på grunn av det forferdelige valget som pågår i USA, sa de blant annet i takketalen.

LES OGSÅ: Stjernene strålte på MTV-løperen

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer