Zara Larsson:

Zara Larsson skulle ønske hun ikke brydde seg om hudproblemene: - Blir deppa

Snakker om skjønnhetspresset på «Skavlan».

DEPPA: Zara Larsson forteller på «Skavlan» at hun blir deppa av skjønnhetspresset. Video: NRK Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Den svenske popkometen Zara Larsson (19) er kjent for å være frittalende på sosiale medier og i kveld gjester hun «Skavlan» på NRK. Heller ikke der lar hun muligheten til å ytre sine meninger gå fra seg.

19-åringen, som er særlig kjent for sine feministiske budskap, forteller blant annet åpenhjertig om sin usikkerhet rundt egne hudproblemer.

- Jeg er en tenåring og jeg har hatt store problemer med huden min. Virkelig, virkelig ille, sier hun og forteller hvordan hun gjorde alt for å bli kvitt den urene huden.

VERDENSSTJERNE: Zara Larsson har blitt en populær artist, også utenfor Skandinavia. Her fra kveldens opptreden hos «Skavlan». Foto: NTB Scanpix. 
VERDENSSTJERNE: Zara Larsson har blitt en populær artist, også utenfor Skandinavia. Her fra kveldens opptreden hos «Skavlan». Foto: NTB Scanpix.  Vis mer

«Du må gi meg anitibiotika»

- Det er hardt og tøft, spesielt etter at du har prøvd alt. Hver eneste krem. Jeg endte opp med å dra til legen og sa «du må gi meg anitibiotika», og det gjorde hun.

Da Larsson bare var ti år gammel, vant hun den svenske talentkonkurransen «Talang» på TV4 i Sverige, og har så godt som vokst opp i rampelyset.

I likhet med normale tenåringer har 19-åringen innsett at alle opplever uren hud, men at idealet om å være «perfekt» alltid dukker opp.

- For meg har det vært hardt, fordi man ser bilder av unge jenter og damer som har «flawless» hud. Selv om de er redigert, er det det eneste vi ser overalt og jeg blir deppa av det, forteller artisten, som har lært seg å leve med presset.

- Alt handler om vinkel og lyssetting, sier hun og ler.

Zara Larsson er ikke alene om å ha slitt med uren hud i tenårene.

DELER SIN USIKKERHET: Sophie Elise har i gjentatte blogginnlegg delt av sine erfaringer med uren hud. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
DELER SIN USIKKERHET: Sophie Elise har i gjentatte blogginnlegg delt av sine erfaringer med uren hud. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer

Også topp-blogger Sophie Elise Isachsen (22) har skrevet om sin usikkerhet når det kommer til dette temaet.

I gjentatte blogginnlegg har hun delt bilder og vist sitt usminkede ansikt til leserne sine.

«Alle kommenterte at jeg hadde så uren hud, og jeg følte meg som den eneste offentlige personen som sliter med urenheter. Alle er så «perfekte» i min bransje, og da er det lett å glemme bort at man faktisk bare er 20 år gammel, og at så utrolig mange sliter med uren hud», skrev hun på bloggen sin.

- Jeg klarte ikke se folk i øynene

Det kan til tider se ut som at supermodeller lever det perfekte liv, uten en eneste kvise. Slik er det altså ikke.

Realitystjernen Kendall Jenner (21) er en av verdens mest populære modeller for tiden og pryder catwalker verden rundt.

USIKKER: Supermodellen har fortalt at selvtilliten hennes sakte, men sikkert blir sterkere og viser seg ofte uten sminke. Foto: NTB Scanpix. 
USIKKER: Supermodellen har fortalt at selvtilliten hennes sakte, men sikkert blir sterkere og viser seg ofte uten sminke. Foto: NTB Scanpix.  Vis mer

I 2015 fortalte hun i et intervju med bladet Allure om problemene som startet da hun var 14 år gammel.

- Jeg hadde akkurat begynte i niende klasse da jeg begynte å få kviser. I tillegg hadde jeg regulering. Jeg klarte ikke å se folk i øynene. Det var ikke en god tid for meg, det ødela selvtilliten min fullstendig, fortalte hun til bladet.

Selv om supermodellen kanskje framstår som mer selvsikker enn de fleste, opplever også hun usikkerhet rundt utseendet.

21-åringen fortalte blant annet at hun til tider fremdeles sliter med å holde øyekontakt når hun snakker med fremmede mennesker, men at hun har blitt mer selvsikker med årene.

- Etter at jeg begynte å posere mye foran kameraet, begynte selvtilliten min sakte, men sikkert og vises. Det tok litt tid, for jeg måtte ha tro på meg selv først.

Selverklært feminist

På «Skavlan» i kveld er Zara Larsson gjest sammen med blant andre, eventyrer Lars Monsen og fotballspiller Kim Källström.

Via sosiale medier har den selverklærte feministen tidligere gått til krig mot såkalt «slutshaming», refset overgrepsmenn og slått tilbake mot netthets.

Etter at det i fjor var en jente som ble voldtatt under en av Larssons konserter, har 19-åringen uttryket sitt hat overfor gutter som begår overgrep, og tok til Twitter etter hendelsen.

- Fy faen, dere gutter som får jenter til å kjenne seg usikre på festival. Jeg hater gutter. Hater, hater, hater, skrev hun.

Det er imidlertid ikke bare dette tilfellet som har gitt den unge artisten oppmerksomhet på sosiale medier.

Da hun tredde et kondom over beinet på Instagram for to år siden, som et stikk til alle menn som argumenterer mot kondombruk, ble hun kalt et «feministisk geni». Også supersjerna Nicki Minaj hyllet stuntet.

- Jeg mistenker at den kommentaren fra hennes Twitter-konto var skrevet av en annen. Men det var uansett gøy at det ble en stor greie, selv om jeg ville ha gjort større ting for feminismen enn det der, fortalte Larsson til Dagbladet i 2015.

To all the guys saying "my dick is too big for condoms" TAKE A SEAT

Et innlegg delt av Zara Larsson (@zaralarsson)

Stjal showet

Larsson har lenge vært et kjent navn i Sverige, og ga i 2013 ut låten «Uncover», som gikk til topps i Norge og solgte seks ganger platina i Sverige.

STJAL SHOWET: Zara Larsson stjal showet under MTV Europe Music Awards i november. Foto: NTB Scanpix. 
STJAL SHOWET: Zara Larsson stjal showet under MTV Europe Music Awards i november. Foto: NTB Scanpix.  Vis mer

Det er imidlertid ikke bare Skandinavia som har fått øynene opp for det svenske stjerneskuddet.

I november stjal hun nemlig showet under MTV Europe Music Awards i Rotterdam hvor hun stakk av med hele to priser.

Zara vant prisene for «beste nye artist» og «beste svenske artist».

LES OGSÅ:

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer