Taylor Nicole Dean:

Youtube-stjernens mørke hemmelighet

Snakker ut om hva som førte til et alvorlig heroinmisbruk.

ÅPNER OPP: Taylor Nicole Dean åpner opp om sin mørkeste hemmelighet til sine 1,8 millioner Youtube-abonnenter. Foto: Skjermbilde fra Taylor Nicole Deans Instagram
ÅPNER OPP: Taylor Nicole Dean åpner opp om sin mørkeste hemmelighet til sine 1,8 millioner Youtube-abonnenter. Foto: Skjermbilde fra Taylor Nicole Deans Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir mer og mer populært å eksponere livet sitt i sosiale medier, og flere oppnår stor suksess med millioner av følgere på de ulike plattformene.

Selv om suksessen ofte kan virke forlokkende og for mange en løsning på alle livets problemer, har den plutselige berømmelsen også ofte en bakside - som ikke alle velger å dele med sine følgere.

Taylor Nicole Dean (22) opprettet i 2015 en kanal på Youtube, hvor hun delte videoklipp av sine mange dyr.

Konseptet fenget raskt en stor følgerskare, og Dean oppnådde på et halvt års tid én million abonnenter.

Etter hvert som seertallene begynte å stige, følte Dean et press på å måtte tilfredsstille alle og enhver, noe som naturligvis ikke er tilstrekkelig. Det hele ble en nedadgående spiral som til slutt førte henne inn i et dypt mørke.

Avslører heroinmisbruk

Det var for et halvt år siden Dean avslørte sin store hemmelighet for sine nå 1,8 millioner abonnenter på videoplattformen. Der kunne hun fortelle at hun over lengre tid har misbrukt heroin.

I samarbeid med Vice åpner Youtube-stjernen nå opp om den tunge perioden som førte henne på avveie og senere på rehabilitering. Videoen er gjengitt av Expressen.

TUNGT: Stephanie Pratt, kjent fra den amerikanske dokusåpen «The Hills», har tidligere slitt med avhengighet. Video: Viafree. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Ifølge den svenske avisen forteller 22-åringen at det hele startet da hun møtte ekskjæresten sin, som hun hevder misbrukte narkotiske stoffer. Selv hadde Dean eksperimentert med ulike rusmidler på fest, og visste alltid at hun ønsket mer.

Likevel ble hun og kjæresten enige om å aldri røre en nål igjen, helt til hun en dag kom hjem til at han hadde satt en nål han hadde funnet i kjøleskapet, ment til et av dyrenes medisiner.

- Jeg ba ham om å sjekke inn på en rehabiliteringsklinikk, og tilbød meg til og med å betale for det, forteller hun til Vice, ifølge Expressen.

Det gikk dessverre en helt annen vei for Youtube-stjernen, da kjæresten i stedet foreslo at de skulle ta den siste dosen sammen, før de sluttet helt. Slik gikk det derimot ikke, og det ble starten på en avhengighet.

- Jeg trodde alltid at misbruk var et valg, helt frem til jeg møtte mitt eget misbruk, forteller hun i videoen.

I en uttalelse til Vice sier ekskjæresten at Deans anklager mot ham er feilaktige. Både Dean og kjæresten har også gjort det klart at hun aldri ble tvunget til å bruke heroin, da de begge var syke, ifølge Expressen.

Tilbakefall

Det som startet med at Dean ba kjæresten sjekke inn på rehab, endte med at hun selv sjekket inn.

Det var i fjor sommer at 22-åringen begynte sin reise mot å bli nykter. Ifølge den svenske avisen tok hun valgene som skulle til for å nå målet.

Dean endte dermed forholdet med kjæresten, samtidig som at hun ble værende på klinikken lenger enn først planlagt - for å være helt sikker på å få den hjelpen hun trengte.

Tidligere denne uken delte hun derimot åpenhjertig med sine Instagram-følgere at hun har hatt et tilbakefall.

- Besluttet å dele dette. Det er ekstremt vanskelig fordi jeg vet at jeg inviterer kritikk inn i livet mitt fra dem som ikke forstår seg på avhengighet (...). Men tanken på å fortsette å feire nøkternheten min da jeg vet at jeg har rotet det til, ville spist meg levende og til slutt ført til et mye verre tilbakefall, skriver Dean til sine følgere.

Videre oppfordrer hun folk i samme situasjon til å fortsette å kjempe.

- Jeg har vært gjennom en sorgprosess. Jeg har vært gjennom en periode av skam, og nå har jeg gjenoppdaget et håp. Det er det jeg fokuserer på. Til dere som forsøker å bli bedre etter et tilbakefall, jeg er her til å fortelle dere at det er greit og du er fortsatt sterk. Veien tilbake er ikke strak, skriver hun videre.

LES OGSÅ: - Blant de verste forbildene i Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer