JoJo Siwa:

YouTube-stjernen står frem som skeiv

- Jeg er på det lykkeligste jeg noensinne har vært.

ÅPENHJERTIG: YouTube-stjerna Jojo Siwan åpner seg om legningen sin. Foto: Amy Sussman / AFP / NTB
ÅPENHJERTIG: YouTube-stjerna Jojo Siwan åpner seg om legningen sin. Foto: Amy Sussman / AFP / NTB Vis mer
Publisert

YouTube-stjernen og sangeren Jojo Siwa (17) , hvis egentlige navn er Joelle Joanie Siwa, har de siste dagene skapt store overskrifter etter at hun delte et innlegg på Twitter.

Innlegget inneholdt et bilde av Siwa iført en t-skjorte hvor det var påskrevet: «Beste homofile kusinen noensinne».

«Kusinen min kjøpte en t-skjorte til meg», skrev Siwa i innlegget.

Twitter-innlegget har allerede rukket å få over 126 000 likerklikk, og kom bare kort tid etter at 17-åringen delte en video på TikTok hvor hun danset til Lady Gagas (34) hitlåt «Born This Way».

I videoen sang YouTube-stjernen på teksten: «Uansett homofil, heterofil, bifil, lesbisk eller transseksuell, jeg er på rett spor, baby, jeg ble født til å overleve». I videoen hadde Siwa på seg en av genserne sine med hjerter i ulike farger, og sitt signatur-hårbånd dekket av regnbuer.

Den ovennevnte t-skjorten tolker imidlertid flere medier som en bekreftelse på at YouTube-stjernen nå står frem som homofil, deriblant The Independent og US Weekly.

SVARER: Det har gått mange rykter om at Karl Førli er homofil etter hans deltakelse i «Paradise hotel». Nå svarer han. Vis mer

Åpner seg om legningen sin

I en livesending på Instagram utdyper YouTube-stjernen Twitter-innlegget sitt. Innledningsvis forteller Siwa at hun aldri har vært så glad som hun er nå, og beskriver det som en fantastisk følelse.

Under livesendingen får Siwa spørsmål fra fansen om hva slags legning hun har. YouTube-stjernen velger imidlertid ikke å svare på dette, men avslører at dette er noe hun har tenkt mye på.

- Årsaken til at jeg ikke kommer til å gi et svar er fordi jeg egentlig ikke vet svaret selv. Jeg synes mennesker er veldig bra og utrolige. Akkurat nå er jeg superglad og jeg vil dele alt med verden, men jeg vil også holde ting i livet mitt privat til de er klare til å bli delt med offentligheten, forklarer hun under livesendingen, ifølge US Weekly.

YouTube-stjernen forklarer videre at alt som er viktig akkurat nå er at alle vet at uansett hvem de elsker så er det greit. Hun påpeker også at hun er klar over at alles situasjon er annerledes, og at det kan være vanskeligere for noen og lettere for andre å komme ut og være seg selv.

BIFIL: Daniel ble først kjent som kjæresten til den danske skandale-influenceren Fie Laursen, og i fjor høst ble vi enda bedre kjent med han i «71 grader nord». Nå står han fram som bifil. Vis mer

- Men jeg tror at det å komme ut har en stigma rundt seg, at det er en skikkelig skummel ting, men det er det ikke lenger. Det er så mange akspeterende og elskende mennesker der ute at det er greit, sier hun.

- Selvfølgelig kommer folk til å si at dette ikke er normalt, men ingenting er normalt. Bokstavelig talt er ikke en ting om noen normalt, og det er greit å ikke være normal. Det er greit å være annerledes, det er greit å være rar og det er greit å være merkelig. Det er noe vi aldri skal være redde for. Det er noe vi burde være stolte av. Jeg er på det lykkeligste jeg noensinne har vært, og det er det som betyr noe, legger hun til.

BURDE VÆRE STOLTE: Jojo Siwa er klar i sin sak på at det er greit å være annerledes og skille seg ut, og at dette er noe vi burde være stolte av. Foto: Splash News / NTB
BURDE VÆRE STOLTE: Jojo Siwa er klar i sin sak på at det er greit å være annerledes og skille seg ut, og at dette er noe vi burde være stolte av. Foto: Splash News / NTB Vis mer

Foreldrene visste om det

På spørsmål fra en fan om hvordan foreldrene hennes Jessalyn og Tom Siwa reagerte, svarer YouTube-stjernen:

- Foreldrene mine har visst om dette. Moren min sa at hun har visst om det de siste to årene. Hun bare: «Jeg bare visste dette om deg». For rundt to år siden sa hun: «Jeg tror ikke du bare liker gutter, og det er helt greit». Familien min er fantastisk.

Jojo Siwa avsluttet livesendingen med følgende ordlyd:

- Som faren min sa: «Kjærlighet er universell. Dere kan elske den dere vil elske, og dere kan gjøre hva dere vil i livet deres».

OPPHETET DEBATT: Øde Nerdum er mot at homofile skal få gifte seg i kirken. Det får Anniken Jørgensen til å rase. Video: TV 2 Vis mer

Jojo Siwa ble berømt etter sin deltakelse i realityprogrammet «Dance Moms». Etter deltakelsen fortsatte hun med å etablere en karriere som YouTube-stjerne, sanger og underholder.

En rekke av musikkvideoene hennes har mer enn 100 millioner visninger, mens hitlåten «BOOMERANG», som ble utgitt i 2016 da Siwa bvare var 13 år gammel, er nærmere en milliard visninger.

I fjor var hun å se Time's årlige liste over de 100 mest innflytelsesrike menneskene i verden, ifølge The Independent.

LES OGSÅ: - Jeg har vært forelsket i jenter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer