Joakim Lundell:

Youtube-stjernen om den tøffe fortiden

Ble anmeldt av kona, hadde sex med en støvsuger og onanerte på bloggen.

TØFF FORTID: Youtube-profil og influenser Joakim Lundell (33) snakker ut om den tøffe fortiden med rusproblemer, diagnoser og usikkerhet. Foto: NTB Scanpix
TØFF FORTID: Youtube-profil og influenser Joakim Lundell (33) snakker ut om den tøffe fortiden med rusproblemer, diagnoser og usikkerhet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

At influensere, bloggere og Youtubere er populære verden rundt, er det liten tvil om. Svenske Joakim Lundell (33) regnes som en av de største i Skandinavia, og har i flere år dominert med sine videoer.

Sammen med kona, Jonna Lundell (25), er han kåret til Sveriges aller mektigste person på sosiale medier.

Paret, som har vært sammen siden 2013, har 165 millioner visninger på Youtube i året. De har vunnet en rekke priser, og snart er de aktuelle med TV-serien «Familjen Lundell».

- Ikke gjør som meg

Joakim gjestet også nylig radioprogrammet «Sommarprat i P1», der kjente, svenske profiler deler historier fra livet sitt.

Det var der at 33-åringen åpnet opp om en fortid preget av rusproblemer, psykiske diagnoser, kriminalitet og livet som pappa.

Til tross for den store suksessen, påpeker Joakim at han ikke vil bli sett på som et forbilde.

- Ikke kall meg et forbilde, og gjør absolutt ikke som meg, forteller 33-åringen innledningsvis.

View this post on Instagram

Only human! 💕 #människorharkänslor

A post shared by Joakim Lundell 🎧🎞 (@joakimlundell) on

Alteregoet Jockiboi

Youtube-profilen har tidligere beskrevet en oppvekst preget av kriminalitet og perioder som hjemløs. De mange utfordringene han opplevde i barn- og ungdomsårene, der han var inn og ut av fosterhjem, skulle også prege voksenlivet.

I intervjuet erkjenner 33-åringen mangeårige problemer med rus og selvmedisinering, som til slutt skal ha ført til psykoser, paranoia og panikkangst.

- Problemet var at jeg ble avhengig. Det gikk fra å medisinere i små doser for å fungere sosialt, til et misbruk, til å ikke komme seg opp av sofaen, sier han.

I voksen alder har han også fått diagnoser som ADHD og Asperger syndrom.

Vel nede på bunnen skaffet Joakim seg et ekstrovert alterego som fikk navnet Jockiboi - en karakter som reddet livet hans, ifølge ham selv. Han var med i realityserien «Kungarna av Tylösand», og ble en utadvent og festglad type.

- Jockiboi ville ikke ha noen jobb. Jockiboi ville drikke alkohol hver dag. Men sannheten er at Jockiboi reddet livet mitt, forteller han åpenhjertig.

Blottet seg for følgere

Da han etterhvert startet Jockiboi-bloggen, hadde han allerede vist seg naken på TV. Det hele eskalerte, og stjernen begynte å blotte seg i ulike situasjoner, med en humoristisk vinkling.

Til slutt hadde han 300 000 som besøkte bloggen daglig - kun for å se ham naken. For å få følgere hadde han blant annet sex med en støvsuger, og onanerte offentlig.

Vendepunktet kom, ifølge ham selv, da han møtte sin nåværende kone, Jonna. Tidligere har de beskrevet den aller første tiden som «dramatisk».

Anmeldt av sin nåværendre kone

Etter første møte ble Joakim anmeldt av sin nåværende kone for ærekrenkelse, etter at han blogget om deres første samleie, ifølge Aftonbladet. Senere ble de sammen, og han forteller åpenhjertig at det var nettopp hun som fikk ham til å legge fra seg Jockiboi-karakteren.

Paret har vært kjærester siden 2013, før de i 2016 ga hverandre sitt ja.

Sammen har ekteparet nesten 1,7 millioner abonnenter på Youtube, som ukentlig følger livet deres foran kameraet. Datteren deres, Lunabelle (8 mnd.), har 168 000 følgere på Instagram, og hunden Batman har 288 000 følgere.

View this post on Instagram

Kränger bilar 🏎💨

A post shared by Lunabelle Lundell 👶🏼👣 (@lunabellelundell) on

View this post on Instagram

Älskar dig mer än livet 🧔🐶 #daddysboy

A post shared by Batman Lundell (@hundenbatman) on

Papparollen kommer først

33-åringen er åpen om at datteren Lunabelle har snudd livet opp og ned, og innrømmer at han er svært takknemlig for livet han lever nå.

- Jeg vet at jeg bærer Lunabelles liv i mine hender. Det jeg lærer henne, er det hun kommer til å ta med seg videre i livet. Den forståelsen jeg gir henne, er den forståelsen hun kommer til å ha for andre, forklarer han.

View this post on Instagram

🐐🥰

A post shared by Lunabelle Lundell 👶🏼👣 (@lunabellelundell) on

Til tross for den enorme suksessen på sosiale medier, innrømmer Joakim at det ikke lenger er følgertallene som driver ham.

- Min jobb er å være pappa til Lunabelle, ikke å være størst på sosiale medier. Jeg vil være en bra pappa, en bra ektemann, og jeg vil få min familie til å ha det bra.

LES OGSÅ: Kjendissønnen må punge ut etter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer