YouTube-stjerne dømt for å ha ydmyket hjemløs

Lurte hjemløs mann til å spise Oreo-kjeks med tannkrem.

DØMT: Den spanske Youtube-stjerna Kanghua Ren er dømt til fengsel etter å ha servert en uhyggelig kjeksvariant til en hjemløs mann på gata. Video: Youtube/ReSet Vis mer
Publisert

Den spanske YouTube-stjernen Kanghua Ren, bedre kjent som ReSet, er dømt til 15 måneders betinget fengsel etter å ha ydmyket en hjemløs mann, skriver The Guardian.

Oreo-kjeks med tannkrem

Bakgrunnen for dommen er at han i 2017 aksepterte et veddemål som gikk ut på at han skulle skrape kremen av en Oreo-kjeks og erstatte den med tannkrem.

ReSet fant en rumensk mann som bodde på gata i Barcelona, ga ham Oreo-kjeksen med tannkrem og 20 euro, og filmet hele hendelsen.

Den hjemløse mannen kastet etter hvert opp.

- Jeg har aldri blitt så dårlig behandlet mens jeg har levd på gata, har den hjemløse mannen, omtalt som Gheorge L, fortalt El Pais, ifølge Independent.

- Kanskje jeg gikk litt for langt, men se på den lyse siden: dette hjalp ham med å rengjøre tennene. Jeg tror ikke han har pusset dem siden han ble fattig, sa 21 år gamle ReSet i videoen.

I TRØBBEL: Den spanske YouTube-stjernen Kanghua Ren. Foto: ReSet
I TRØBBEL: Den spanske YouTube-stjernen Kanghua Ren. Foto: ReSet Vis mer

- Overdriver spøken

Da ReSet publiserte videoen på YouTube, førte det til raseri og videoen ble tatt ned etter noen få dager. Youtuberen forsøkte så å bøte på skaden ved å gi 300 euro til den hjemløse mannens datter, i et forsøk på å forhindre rettslig etterspill.

Han spilte også inn en ny video med Gheorge L, der han sier:

- Folk overdriver en spøk med en tigger på gata, for dersom det hadde blitt gjort på en normal person så hadde de ikke sagt noen ting.

Det gikk uansett ikke som ReSet hadde håpet på, for det ble åpnet sak mot ham.

Da dommen mot ReSet falt slo dommer Rosa Aragonés fast at dette ikke var en isolert hendelse, og at han hadde en tilbøyelighet til «ondskapsfull oppførsel» og gikk etter «enkle eller sårbare ofre».

Hun fant ReSet skyldig i å ha begått overtramp mot den hjemløse mannens moralske integritet. Dermed ble han altså dømt til 15 måneders betinget fengsel. Han ble også dømt til å betale 20 000 euro, rundt 196 000 kroner, i oppreisning.

Utestenges fra YouTube

I tillegg til fengselsstraffen utestengte også domstolen ham fra YouTube i fem år. Men på tross av akkurat denne avgjørelsen fra domstolen har ReSet lagt ut flere videoer også etter at han ble utestengt.

- Hva har jeg gjort for å gjøre meg fortjent til hatet deres, sier han i en video som ble publisert flere dager etter at domstolen utestengte ham fra YouTube.

Da han skulle forsvare seg selv i retten sa ReSet at han bare spilte inn videoene for å lage litt show.

- Folk liker sykes ting, sa 21-åringen.

ReSets YouTube-kanal, som har 1,2 millioner abonnenter, har den siste tiden endret karakter, og det legges nå nesten utelukkende ut videoer om spillet Fortnite.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Her er noen av verdens mest berømte YouTube-stjerner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer