Tor Eckhoff:

YouTube-profil gikk gjennom isen - døde

Det var Youtube-profilen Tor Eckhoff, kjent som «Apetor», som mistet livet i drukningsulykken på Jakobs dam vest for Kongsberg fredag.

DØDE: Det var Tor Eckhoff som gikk bort fredag. Foto: @apetor (Instagram)
DØDE: Det var Tor Eckhoff som gikk bort fredag. Foto: @apetor (Instagram) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har gått ut med navn på mannen som omkom etter drukningsulykken i Kongsberg.

Det var 57 år gamle Tor Eckhoff som gikk gjennom isen. De pårørende er kjent med at navnet offentliggjøres, opplyser politiet.

Det var Sandefjords Blad som omtalte saken først.

- Eckhoff var alene på Jakobs Dam, der han gikk igjennom isen. Han ble funnet av redningsdykkere, og det ble utført livreddende innsats på stedet. Eckhoff ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus, hvor han dessverre døde lørdag 27. november, skriver politiet i en pressemelding.

Eckhoff var ifølge lokalavisen kjent som «Apetor» på nett. Han hadde over 1,1 millioner abonnementer på Youtube. Hans mest sette video var søndag strømmet 94 millioner ganger.

Hans samboer skriver i et innlegg på Facebook at noe «gikk forferdelig galt» den fredagen. Se og Hør har fått tilltaltelse til å gjengi innlegget.

«Fredag 26. november var en vanlig fredag. Du dro til et vann i nærheten av Kongsberg, og du gledet deg til å gå på skøyter. Du skulle også filme litt, som du skulle bruke i en video på youtube. Du sendte meg melding da du var kommet fram, med bilder av deg selv og vannet. Fine forhold, skrev du.»

Hun fortsetter:

«Men noe gikk forferdelig galt. Du havnet i isvannet, og denne gangen kom du deg ikke opp igjen, slik du har gjort så veldig mange ganger før. Til slutt ble du hentet opp av dykkere, og sendt i luftambulanse til Ullevål sykehus. De gjorde alt de kunne for å hente deg tilbake til livet, men du hadde ligget for lenge under vann. (...) Vi har uendelig med gode minner, og vi savner deg så ubeskrivelig mye!»

Politiet opplyser til Dagbladet at det ikke var vitner til hendelsen i Kongsberg.

- Det et grunn til å tro at det skjedde i forbindelse med en innspilling, men utover det har jeg ingen kommentar, sier jourhavende politiadvokat Thomas Kragelund.

Eckhoff har i årevis lagt ut videoer på sin YouTube-kanal, og var kjent for sine stunts og isbading.

Dagbladet har tidligere intervjuet nettfenomenet, sist i 2016.

- Det er en hobby. Jeg liker å dele det jeg har laget, få tilbakemeldinger og bli sett. Det er klart det er moro når det blir en suksess, sa han den gang.

LES OGSÅ: Hylles av verdensstjerner: - En legende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer