Yohan (28) er død

Den koreanske popstjernen døde 16. juni, melder plateselskapet på vegne av familien.

DØD: Den koreanske popstjernen Kim Jeong-Hwan, bedre kjent som Yohan, er død. Foto: Skjermdump fra Instagram
DØD: Den koreanske popstjernen Kim Jeong-Hwan, bedre kjent som Yohan, er død. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den populære K-popstjernen Kim Jeong-Hwan, bedre kjent under artistnavnet Yohan, er bekreftet død. Det melder en rekke internasjonale medier, deriblant People.

Yohan var medlem av supergruppa TST. Gruppas plateselskap, KJ Music Entertainment, bekrefter nå den unge stjernens dødsfall til AllKPop.

- Vi er triste over å dele denne uheldige og sørgelige nyheten. 16. juni forlot TST-medlemmet Yohan denne verden. Den avdøde Yohans familie er for øyeblikket i dyp sorg, heter det i pressemeldingen.

Se dette innlegget på Instagram

여행가고 싶다✈

Et innlegg delt av 김요한 (@yohanee0416)

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

Yohan begynte med musikk allerede i 2013, da han ble med i gruppa NOM («No Other Man»). I 2017 ble han med i TST, som han har vært medlem av siden den gang.

Flere dødsfall

Flere medier melder nå at dødsfallet vekker stor oppsikt, fordi det kommer i kjølvannet av at en rekke unge K-popstjerner har mistet livet de seneste årene.

I 2015 døde Ahn So-jin, etter å ha falt ned fra 10. etasje i en bygning. Det svært populære medlemmet av gruppa SHINee, Kim Jong-hyun tok sitt eget liv i 2017, og det samme gjorde Goo Hara i 2019. Bakgrunnen for sistnevnte skal ha vært nettmobbing.

Senest i oktober gikk også en annen K-popstjerne bort, Sulli (25) - kjent fra f(x). Hun tok sitt eget liv, og hadde tidligere snakket om hvordan også hun ble hetset på nett for livsstilen sin, skrev Independent. 25-åringen var også åpen om psykiske vansker.

Flere mener K-popindustrien legger for mye press på artistene, da de må gå på ekstreme dietter og følge strenge regler. I tillegg er de under et enormt press fra plateselskapene, samt at flere blir hetset på internett.

Artistenes kontrakter kan også inneholde forbud mot å date, fordi de skal leve opp til idealet om å være et uskyldig tenåringsidol. Flere blir i tillegg tvunget til å få utført plastiske operasjoner, slik at de kan leve opp til landets skjønnhetsideal.

Ifølge The Guardian har flere sørkoreanske kjendiser tatt livet sitt det siste tiåret, blant andre Jang Ja-yeon og K-popstjernen Jonghyun.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

K-pop er en forkortelse for «koreansk pop», som har blitt svært populært over hele verden de seneste årene. En av de mest kjente gruppene et BTS, som blant annet opptrådte på Grammy-utdelingen i år.

trenger du hjelp?

Akutt selvmordsfare: 113
Legevakt: 116117

Kirkens SOS Telefon: 22 40 00 40 // Nettsted: https://www.kirkens-sos.no/

Mental helse Telefon: 116 123 // Nettsted: https://www.sidetmedord.no/

Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging sine informasjonssider: http://nssfinfo.no/

LES OGSÅ: Akutt syk: - Kjempedårlig

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer