EGEN SØRGEMETODE: Sossen Krohg har i årenes løp mistet to ektemenn, to biologiske barn og ett stebarn. Hun forteller til VG Helg at hun har bearbeidet store deler av sorgen ved hjelp av treningsformen yoga. Foto: Morten Eik, Se og Hør
EGEN SØRGEMETODE: Sossen Krohg har i årenes løp mistet to ektemenn, to biologiske barn og ett stebarn. Hun forteller til VG Helg at hun har bearbeidet store deler av sorgen ved hjelp av treningsformen yoga. Foto: Morten Eik, Se og HørVis mer

Yoga hjalp henne å bearbeide døden

Skuespiller Sossen Krohg har mistet ektemann og to barn.

SEOGHØR.NO: Sossen Krohg (89) er kjent for rollen som Anker-Hansen-familiens overhode Astrid i TV 2-serien «Hotel Cæsar» - men var et anerkjent teateransikt i Oslo, såvel som Paris, i tiårene før seriestart i 1998.

I 2002 døde hennes andre ektemann, kunstner Guy Krohg, og i et intervju med VG Helg forteller skuespillerinnen at hun brukte yoga for å bearbeide sorgen etter ektemannens død - og hennes to barn.

- Jeg drev med yoga, så jeg klarte å la være å sørge, uten at jeg helt vet hvordan. Jeg mistet jo to barn også, men via yoga kom jeg meg over det. Eller, ikke over det, men igjennom det - jeg dyrket det ikke, sier hun.

Sossen Krohg har tidligere fortalt at hun ikke sørget åpenlyst da den ene av sønnene begikk selvmord.

«Nei, vi sørget ikke. Vi var helt alminnelige. Sørget ikke, ville ikke. For hvis vi først skal begynne å sørge, så kanskje man faller sammen og må legges inn, ikke sant. Nei. Videre, videre! Det høres hardt ut, men vi klarte det. Jeg var i begravelsen selvfølgelig, men jeg gråt ikke. Jeg har ikke grått siden», har hun tidligere forklart i boken «Ekte scenehjerter. Nære portretter - legender i vår tid», skrevet av forfatter og journalist Stian Hjelvin Andersen. 

LES OGSÅ: - Jeg elsker ham fremdeles inderlig