Vegard og Bård Ylvisåkers sjokk-oppdagelse:

Ylvisbrødrene var om bord i den drapssiktedes ubåt

- Jeg vil fortsette med det livet jeg har nå, sa drapssiktede Peter Madsen til Ylvis-brødrene. Se videoen her.

Ylvisbrødrene var om bord i den drapssiktedes ubåt
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): For syv år siden besøkte artistene og TV-profilene Vegard (38) og Bård Ylvisåker (35) mannen som nå er siktet for drap på den svenske journalisten Kim Wall.

Besøket skjedde i forbindelse med opptak til TV-serien «Nordens Herligste», en spin-off av «Norges Herligste», der Bård og Vegard reiste rundt og intervjuet bygdeoriginaler og finurlige mennesker.

I 2010 tok de turen til København for å besøke Peter Madsen (46) i en av hans mange ubåter.

Ble vist rundt i ubåten

I innslaget - som du kan se lenger ned i artikkelen - presenterer Ylvisbrødrene Peter Madsen som «Ubåtmannen», og forklarer seerne at dansken ikke har utdannelse, men har viet livet til å bygge omlag femten forskjellige ubåter.

Hans fremtidige mål er å bygge en romrakett som kan kan nå verdensrommet, forteller brødrene i programmet.

Brødrene Ylvisåker stiller spent opp på kaia der ubåten er ankret, og møter en Peter som utbryter at han blir sint før han har fått frokosten sin. Den humoristiske tonen hans får brødrene til å le.

PÅ BESØK: Vegard og Bård Ylvisåker besøkte den nå drapssiktede Peder Madsen om bord i hans ubåt i 2010. Foto: Skjermdump fra YouTube
PÅ BESØK: Vegard og Bård Ylvisåker besøkte den nå drapssiktede Peder Madsen om bord i hans ubåt i 2010. Foto: Skjermdump fra YouTube Vis mer

I innslaget, som ligger som en seks minutter lang på YouTube, viser Peter Ylvisbrødrene rundt på innsiden av ubåten. Tidligere i episoden forklarer duoen at Peter fra tid til annen bor i en av ubåtene. Det er dette fartøyet Bård og Ylvis får besøke.

Nede i ubåten forklarer Peter at én person kan være i ubåten under vann i 65 timer, mens 65 personer kan være der i én time. På skjermen dukker det også opp en faktaboks der det står at ubåten er verdens største undervannsfartøy som er bygget av en privatperson.

- Du er en veldig fascinerende person

- Har du fått panikk eller hatt noen negative opplevelser? spør Bård nysgjerrig.

- Noen ganger gjør man eksperimenter og tar den lenger ut, eller lenger ned, ting som er mer kompliserte enn det vanlige, forklarer Peter. Samtidig forteller han om en hendelse der en dykker forlot ubåten mens den var under vann.

Istedet for å ligge nede, fløt ubåten opp, og begynte å ta inn vann.

Når Ylvisbrødrene og Peter er ute av ubåten igjen, benytter de sjansen til å spørre om danskens fremtidsplaner.

- Planen min er å fortsette med det livet jeg har nå, fordi jeg er en veldig glad person, sier han.

- Du er en veldig fascinerende person! repliserer en imponert Vegard Ylvisåker.

Minnet besøket på Instagram

Siden den gang har danskens liv som kjent tatt en dramatisk vending. Onsdag denne uka delte Bård Ylvisåker tre skjermdumper fra episoden på sin Instagramprofil.

- Et tilbakeblikk på den gangen vi klatret inn i Madsens ubåt, skriver han nøkternt.

Throwback to that time we climbed into Madsen's submarine..

A post shared by Bård Ylvisåker (@bylvisaker) on

I kommentarfeltet under bildet er det skrevet sympatimeldinger til brødrene. Enkelte beskriver klippet som skummelt å se på.

Seoghør.no har de siste dagene gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Vegard og Bård Ylvisåker, uten å lykkes.

Forsvunnet journalist

Det var 11. august Madsens ubåt kalt «Nautilus» sank utenfor havnen i København. 45-åringen ble reddet ut, men den svenske frilansjournalisten Kim Wall - som også skulle ha vært om bord - var ikke å se.

Peter Madsen forklarte til politiet at han hadde satt Kim, som jobbet med en artikkel om Peters prosjekter, av på Refsehaleøen kvelden i forveien. Politiet festet ikke lit til forklaringen, ifølge Dagbladet.

JOURNALISTEN: Kim Wall er funnet død i vannet utenfor København etter at hun var om bord i Peter Madsens ubåt for å skrive en artikkel. Foto: TT NEWS AGENCY/ Tom Wall Handout via REUTERS / NTB scanpix
JOURNALISTEN: Kim Wall er funnet død i vannet utenfor København etter at hun var om bord i Peter Madsens ubåt for å skrive en artikkel. Foto: TT NEWS AGENCY/ Tom Wall Handout via REUTERS / NTB scanpix Vis mer

Dagen etter ble Peter pågrepet etter at det blant annet ble funnet blod i ubåten.

Litt over en uke etterpå, 23. august, ble kroppsdeler funnet i vannet utenfor København. Dansk politi kunne bekrefte at funnet var 30 år gamle Kim Wall.

Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, har forklart til den danske avisen Extrabladet at klienten hennes vil at sannheten skal komme frem, og han er villig til å samarbeide med politiet.

LES OGSÅ: Etter 70 år leter politiet fortsatt etter Elizabeths mystiske morder

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer