Bård Ylvisåker:

Ylvis-Bård kaller «Ex on the Beach» for «en dyrehage»

- Virker helt forferdelig.

FAN: Bård Ylvisåker (36) går sjelden på tv-premierer, men klarte ikke si nei til «Ex on the Beach». Det betyr på ingen måte at komikeren er fristet til å melde seg på selv. Reporter: Miriam Bakkejord. Video: Julie Solberg / Dagbladet Vis mer
Publisert

Tirsdag kveld inviterte Discovery til premierefest i Oslo for å vise fram det hittil nokså velomtalte realityprogrammet «Ex on the Beach».

Blant de selvskrevne gjestene fant man naturligvis seriens egne deltakere. En som også - om enn noe uventet - dukket opp på den røde løperen, var Bård Ylvisåker (36).

- Hva gjør du egentlig på premierefesten til «Ex on the Beach»?

- Du, av og til blir jeg invitert til premierefester. Stort sett sier jeg nei, men da det var «Ex on the Beach» sa jeg ja med en gang.

- Hvorfor det?

- Du vet hvis du har vært i en dyrehage, og så er det av og til sånn at de åpner buret, slik at du kan gå inn til apene - hvis det er lov å si ... Dette føler jeg er en slik anledning.

VOLDSOMT: Det oppstår særdeles amper stemning mellom deltakerne i «Ex on the Beach». Nå forklarer hovedpersonene, Marielle Kvernaas Efford (20) og Cecilie Andrea Røising (21), hva som skjedde. Video: Dplay Vis mer

- Ingen god idé

Og for dem som allerede har sett første episode, vil ovennevnte sammenlikning kanskje ikke virke helt fremmed. For det er intime scener, høylytte krangler, gråting, folk som slår i veggen og deltakere som går fysisk til angrep på hverandre. For å nevne noe.

Ylvisåker, som for ordens skyld også er tilknyttet Discovery, bedyrer likevel med glimt i øyet at han sluker programinnholdet rått.

- Jeg syntes det var helt fantastisk. Dette er 2018 i en liten gavepakning - jeg håper for guds skyld mine barn aldri ser det før de er blitt myndige. Når det er sagt, dette er jo et sosialantropologisk studium av høyeste rang. Det er så gøy å se.

- Hva hadde du sagt dersom barna dine ønsket å melde seg på «Ex on the Beach» i framtiden?

- Det er heldigvis veldig langt dit, og en situasjon som er veldig vanskelig for meg å sette meg inn i. Jeg har veldig hyggelige barn, med vettet i behold - foreløpig. Men jeg skjønner spørsmålet, og jeg tror nok at jeg hadde sagt til dem at: «Dette er ikke noen god idé for et langsiktig og fint liv». Men for oss utenfor er det jo hyggelig at noen andre ikke har fått den beskjeden, he-he.

ÅRETS DELTAKERE: «Ex on the Beach» er realityen vi har drømt om, ifølge Dagbladets anmelder. Video: Discovery Vis mer

- Ærlig innrømmelse

Så langt er meningene mange - og delte - om «Ex on the Beach». Der noen vil omtale programmet som «Paradise på speed», bedyrer andre at «dette er realityen vi har drømt om». Ut fra kommentarfeltene å dømme er i alle fall en ting sikkert: Serien, som opprinnelig bygger på et utenlandsk konsept, engasjerer. Noe så til de grader.

- Jeg har ikke sett så mye på det før, det må jeg ærlig innrømme. Jeg jobber mye med tv og manus, og for min del er det veldig forfriskende å bare se noen som ikke har noe som helst med det vi holder på med, å gjøre, sier han og fortsetter:

- Også er det ekte da, på et eller annet vis. Mer ekte enn man kanskje skulle tro. Jeg synes det er underholdende, og kan ikke si noe annet, sier en tilsynelatende nyfrelst realityfan, Ylvisåker.

- Har du funnet noen favoritter blant deltakerne?

- Nei, men det er lett å like sånne energiklumper som Adrian (Sellevoll, journ.anm.), som er full av futt.

ANGRER IKKE: Melina Johnsen er en av deltakerne i den første norske sesongen av «Ex on the Beach». Reporter/video: Miriam Bakkejord. Klipp: Ørjan Ryland. Vis mer

- Voldsomt

Sistnevnte er en av flere i casten som, i likhet med Ylvisåker, kommer fra Vestlandet og nærmere bestemt Bergen. Det kunne selv ikke komikeren unnlate å registrere.

- Ja, det er voldsomt. Jeg har ikke noe forkjærlighet for folk fra Bergen, det må jeg ærlig innrømme. Kanskje de er på vei opp og fram, ikke vet jeg. Det er i hvert fall på de arenaene de slår an for tida. Før var det litt sånn innenfor indiepop, og nå er det reality. Kjekt for dem, det. Jeg synes alle leverer, det virker helt forferdelig å være der inne.

OVERRASKET: Det var duket for premiere på «Ex on the Beach». Realitykollegene Melina Johnsen og Adrian Sellevoll kunne avsløre overfor Se og Hør at de to har funnet tonen etter innspilling. Reporter: Julie Solberg. Video: Andreas Fadum. Vis mer

- Hva mener du med det?

- Jeg hadde ikke overlevd i fem minutter, det er altfor mye drama. Gøy å se på, om ikke annet.

- Hektisk

Sammen med sin bror Vegard (39) Ylvisåker har Bård Ylvisåker gjort stor suksess med sine mange humoristiske innslag på tv-skjermen.

Tidligere i år gjorde komikerbrødrene det stort med blant annet «musikaldokumentar»-programmet «Stories from Norway», som for øvrig stakk av med prisen i kategorien «beste humorprogram» under Gullruten-utdelingen i mai.

TULLER MED METTE-MARIT: I siste episode av Ylvis-brødrenes «Stories of Norway» får kronprinsesse Mette-Marit og hennes «utsvevende fortid» kraftig gjennomgå. Video: TVNorge Vis mer

Noen noe prosjekter står derimot ikke på trappene med det første, ifølge Bård Ylvisåker.

- Jeg hadde en tv-vår som var ganske hektisk. Nå har jeg hatt sommerferie som var ganske digg. Høsten har jeg ikke planlagt ennå.

- Vil vi kunne se deg på flere premierer som dette, da?

- Nei, nå har jeg vært på én, og det får holde, fastslår 36-åringen.

LES OGSÅ: Drømmer om kjernefamilie etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer