- Ydmykende å vise fram livet vårt på TV

"Luksusfellen"-ekspertene fikk hakeslepp da de åpnet posten til familien Sæle...

LANG LISTE: «Luksusfellen»-ekspertene Hallgeir Kvadsheim (t.v.) og Christian Vennerød fikk hakeslepp da listen over ekteparet Sæles utestående krav ble over to meter lang. Foto: TV3
LANG LISTE: «Luksusfellen»-ekspertene Hallgeir Kvadsheim (t.v.) og Christian Vennerød fikk hakeslepp da listen over ekteparet Sæles utestående krav ble over to meter lang. Foto: TV3 Vis mer
SEHER.NO: Ekteparet Silje og Nils Bjarte Sæle (30) legger ikke skjul på at de prøvde alle andre måter kvitte seg med utestående regninger på 430.000 kroner på - i tillegg til bolig- og studielån - før de meldte seg på TV3-programmet «Luksusfellen».

- Det er jo ydmykende å vise fram livet vårt på TV. Økonomi er ikke noe man snakker om i Norge. Men etter at vi fikk nei fra banken om refinansiering og uklare svar fra gjeldsrådgivere, hadde vi mistet oversikten over økonomien.

- Vi bestemte oss for å søke om hjelp, men jeg har gruet meg lenge til programmet skal komme på TV, sier Silje (26) om episoden, som sendes onsdag.

I programmet viser TV3-ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Christian Vennerød blant annet frem en to meter lang liste med 105 inkassokrav, noe Hallgeir beskriver som «det verste han har sett».

Silje hevder grunnen til kravene ble så mange, er at den vanskelige økonomiske situasjonen førte til at ekteparet sluttet å åpne konvoluttene med regninger.

- Til slutt fikk vi en psykisk knekk, og sluttet å åpne posten. Det er det dummeste man kan gjøre. Jeg var derfor forberedt på at det ville bli mange krav i oversikten, men det gjør noe med en når de holder opp en liste på over to meter, sier hun.

Ekteparet er spent på hva slags reaksjoner de vil få, etter at de har avslørt sin trange økonomiske situasjon på TV.

Men Silje sier til Seher.no at hun til tross for å ha vært med på det hun ser på som en «nasjonal ydmykelse», kan takke TV3-ekspertene for at hun og ektemannen har fått orden på økonomien.

- Vi har kvittet oss med småkravene og har seks kreditorer vi betaler avdrag til. Opprinnelig håpet vi å ha betalt ned det vi skylder dem innen to år. Men etter at jeg igjen fikk rett til støtte fra Lånekassen, håper vi at vi kan korte ned betalingstiden med et halvt år.

- Jeg forventer også at vi begge får igjen på skatten, så kanskje kan det gå enda fortere. Det er utrolig deilig å kunne åpne postkassen igjen uten å grue seg til hva som ligger der. Det viktigste rådet jeg kan gi til andre, er å ta tak i ting så tidlig som mulig. Hadde vi gjort det, hadde vi unngått mange problemer.

«Luksusfellen» ser du på TV3 onsdager kl. 20.30.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.   

LES OGSÅ: Økte gjelden etter «Luksusfellen»