X Factor-Mo har fått trusler

Fotfølges av sikkerhetsvakt.

PASSET PÅ: Da Mo skrev autografer fra scenen etter sending, sto vakten like bak ham med falkeblikket rettet mot menneskemengden.  Foto: Werner Juvik / Se og Hør
PASSET PÅ: Da Mo skrev autografer fra scenen etter sending, sto vakten like bak ham med falkeblikket rettet mot menneskemengden. Foto: Werner Juvik / Se og Hør Vis mer
SEHER.NO: X Factor-finalist Mohamed «Mo» Abdi Farah (18) fra Hamar kom til Norge som flyktning fra det krigsherjede Somalia i 1999.

Nå har Mo, etter det Se og Hør kjenner til, mottatt alvorlige trusler, noe som har ført til at sikkerheten er trappet opp på Exporama, hvor X Factor spilles inn på fredager.

Sist fredag hadde Mo egen livvakt fra sikkerhetsfirmaet Pro Sec som fulgte nøye med på bevegelsene rundt 18-åringen. Mo har mange trofaste fans som møter opp i studio, og han tar seg alltid god tid til å skrive autografer og snakke med fansen i pausen. Da Mo skrev autografer fra scenen etter sending, sto vakten like bak ham med falkeblikket rettet mot menneskemengden.

Mos mor, Kaltun Hassan Omar, har alltid støttet sønnen fra salen, men hun var ikke å se denne fredagen. Om dette skyldes trusselbildet er uklart.

Da var det nok ekstra betryggende å få med vennegjengen opp på scenen da han sang sin egen rørende versjon av Dionne Warwicks hit That’s what friends are for.

Mo har ingen søsken, og hele familien hans ble drept i krigen i Somalia.

- Det var helt fantastisk å komme til et nytt land, etter å ha levd et sted der mye av livet innebærer krig og elendighet. Jeg liker ikke situasjoner der din egen befolkning kriger mot
hverandre. Derfor flyttet jeg og mamma til Norge, vi ville ha et nytt og ikke minst godt liv, fortalte han til Seher.no tidligere i høst.

TV 2 svarer svært knapt når Se og Hør konfronterer kanalen med sikkerheten rundt Mo.

- Mo hadde en vakt svært tett på seg på fredag, hva var årsaken til dette?

- Vi sørger generelt for at sikkerheten til alle finalistene er så god som mulig. Omstendighetene gjør at vi ikke har ytterligere kommentar, sier presseansvarlig i TV 2 Bjarne Laastad til Se og Hør.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Frykter for sitt eget liv