­

Woody Allen vakte oppsikt med Bechet (18)

Regissøren forlot Mia Farrow og giftet seg med adoptivdatteren hennes. Nå er det omstridte parets egen adoptivdatter blitt voksen.

UTE MED DATTEREN: Woody Allen er sjelden blitt avbildet med adoptivdatteren Bechet (t.h.), som han har med kona Soon-Yi. Denne uken viste de seg endelig sammen i New York. Foto: Splash News/ NTB scanpix
UTE MED DATTEREN: Woody Allen er sjelden blitt avbildet med adoptivdatteren Bechet (t.h.), som han har med kona Soon-Yi. Denne uken viste de seg endelig sammen i New York. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Woody Allen (81) er en svært anerkjent og prisbelønt filmskaper og skuespiller, men han er også omkranset av en rekke skandaler og kontroverser.

«Midtnight in Paris»-regissøren skapte overskrifter da forholdet med skuespiller Mia Farrow (72) tok slutt på 1990-tallet, fordi han hadde innledet et forhold til den ene adoptivdatteren hennes - Soon-Yi Previn (46). Mia Farrow adopterte Soon-Yi sammen med André Previn (88), som hun var gift med på 1970-tallet.

Allen og hans 35 år yngre, omstridte kone giftet seg i 1997, og har selv fått to adoptivbarn sammen: Døtrene Bechet (18), som er adoptert fra Kina, og Manzie Tio (17), som er født i den amerikanske delstaten Texas.

Det er ikke ofte den omdiskuterte filmskaperen viser seg offentlig sammen med barna sine, men mandag gjorde han et unntak. Da tok Allen seg en spasertur i New York sammen med Bechet.

MATCHET: Både far og datter var iført store, runde briller under utflukten i den amerikanske storbyen. Foto: Splash News/ NTB scanpix
MATCHET: Både far og datter var iført store, runde briller under utflukten i den amerikanske storbyen. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Ifølge Splash News var 81-åringen ute i metropolen for å se etter innspillingssteder til en kommende film.

Han og datteren, som hadde selskap av en ikke-identifisert kvinne, spiste også lunsj på den italienske restauranten Gemma i East Village, før de dro videre til West Village.

Matchet sin berømte far

Bechet Allen, som fyller 19 år i desember, matchet farens karakteristiske briller med et lignende par - bare at innfatningen var rosa fremfor sort.

18-åringen gikk med mobiltelefonen i hånden, som ungdommer flest, og hadde på seg løstsittende bukser og en olivengrønn singlet.

Woody Allen var iført en brun bøttehatt, et plagg han har brukt også ved tidligere anledninger.

At duoen vekket paparazzifotografenes oppmerksomhet, er kanskje ikke så rart. Selv om Bechet og Woody har vist seg sammen offentlig tidligere, er det ikke mange gangene de er blitt avbildet sammen de siste årene.

Da hun og søsteren Mazie var små, hadde derimot Woody og Soon-Yi med seg barna på flere arrangementer der pressen var til stede.

VISTE FRAM BARNA: Soon-Yi Previn og Woody Allen med adoptivdøtrene Bechet og Manzie i Venezia i august 2003. Familien var i byen i anledning filmfestivalen, der Allen skulle vise fram filmen «Anything Else». Foto: AP/ NTB scanpix
VISTE FRAM BARNA: Soon-Yi Previn og Woody Allen med adoptivdøtrene Bechet og Manzie i Venezia i august 2003. Familien var i byen i anledning filmfestivalen, der Allen skulle vise fram filmen «Anything Else». Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Anklaget for å ha voldtatt datteren

Selv om det i år er 20 år siden Woody Allen og Soon-Yi Previn innledet sitt kontroversielle ekteskap, har ikke stormen lagt seg rundt stjerneregissøren.

Allen, som har to egne adoptivbarn og et biologisk barn med ekskjæresten Mia Farrow, er i en årrekke blitt beskyldt for å ha misbrukt adoptivdatteren Dylan (32) seksuelt.

I et åpent brev publisert i New York Times i 2014, hevdet Dylan at «Annie Hall»-regissøren så lenge hun kunne huske hadde utøvd seksuelt misbruk mot henne. Ifølge henne skjedde misbruket så diskré og så rutinemessig at hun trodde det var normalt.

MOR OG DATTER: Mia Farrow og Dylan O'Sullivan Farrow på TIME-gallaen i New York i april 2016. Foto: AP/ NTB scanpix
MOR OG DATTER: Mia Farrow og Dylan O'Sullivan Farrow på TIME-gallaen i New York i april 2016. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

- Da jeg var syv år gammel, tok Woody Allen meg i hånden og ledet meg inn på et dystert, skaplignende loft i tredje etasje i huset vårt. Han bad meg ligge på magen og leke med det elektriske togsettet til broren min. Så voldtok han meg, skriver Dylan.

Woody Allen har hevdet at eksen bare har satt griller i hodet på datteren for å hevne seg på ham, og har avvist Dylans påstander som respektløse usannheter. Ifølge Dylan begynte overgrepene på starten av 1990-tallet, omtrent i det tidsrommet Allen og Previn innledet forholdet sitt.

EKS-PAR: Woody Allen og Mia Farrow har i dag et anstrengt forhold. Her er de sammen i filmen «Hannah og hennes søstre» i 1986. Foto: NTB Scanpix
EKS-PAR: Woody Allen og Mia Farrow har i dag et anstrengt forhold. Her er de sammen i filmen «Hannah og hennes søstre» i 1986. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Positiv aldersforskjell

I et intervju med National Public Radio i 2015, fortalte Woody Allen om hvordan det omstridte forholdet mellom han og hans nåværende kone startet.

- Jeg begynte forholdet og trodde at det bare ville være en flørt, at det ikke ville bli seriøst. Men forholdet levde sitt eget liv. Vi begynte å gå ut sammen. Så begynte vi å bo sammen, og vi likte det. Og aldersforskjellen virket betydningsløs. Det var som om den virket til vår fordel, faktisk, sa filmskaperen den gang.

I det samme intervjuet forklarte Allen hvordan den store aldersforskjellen mellom ham og Soon-Yi virket i en positiv retning.

- Jeg er 35 år eldre, og av en eller annen årsak som ingen av oss er skyld i, så funket den dynamikken. Jeg var faderlig. Hun reagerte positivt på en som var faderlig. Jeg likte ungdommeligheten og energien hennes. Hun føyet seg etter meg, mens jeg gladelig lot henne ta masse avgjørelser og ta styring over så mange ting. Hun blomstret, sa Allen i 2015.

GIFT I 20 ÅR: Soon-Yi Previn og Woody Allen avbildet sammen på en galla i New Yprk i april. Foto: Clint Spaulding/ WWD/ REX/ Shutterstock/ NTB scanpix
GIFT I 20 ÅR: Soon-Yi Previn og Woody Allen avbildet sammen på en galla i New Yprk i april. Foto: Clint Spaulding/ WWD/ REX/ Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Hevder sin uskyld

Woody Allen har hele tiden benektet at han har gjort noe galt mot adoptivdatteren Dylan O'Sullivan Allen, og han alltid hevdet sin uskyld. Kort til etter at Dylans brev stod på trykk i New York Times, svarte regissøren med et åpent brev i samme avis:

- Selvfølgelig misbrukte jeg ikke Dylan. Jeg elsket henne, og håper hun en dag forstår at hun var lurt vekk fra en elskende far og utnyttet av en mor som var mer interessert i sitt eget sinne enn sin datters velferd, skrev han blant annet i brevet.

Også Moses Farrow, Allen og Farrows andre adoptivbarn, har støttet farens versjon av saken.

Under en omsorgstvist i 1992 anmeldte Mia Farrow ham for overgrep, men saken ble senere henlagt og Allen ble aldri dømt for noen forbrytelse.

LES OGSÅ: - Jeg ville bare forsvinne