VINNER HAN?: Aleksander With gjør det stort i Japan for tiden. Foto: Scanpix
VINNER HAN?: Aleksander With gjør det stort i Japan for tiden. Foto: ScanpixVis mer

With til MTV?

Får Idol-Alexander avslutte MTV-kalaset?

SEHER.NO: Norske artister i startgropen krysser fingrene i spenning for tiden. Det er nemlig bestemt at en nykommer skal få avslutte showet på selveste MTV Music Awards 1. november.


Den nye priskategorien 'New Sounds of Europe' gir en nykommer muligheten til å få vist seg frem på lik linje med internasjonale superstjerner.


Årets MTV-galla går av stabelen i München i Tyskland, og sendes direkte til hele 179 land. Vinneren av 'New Sounds of Europe' får sjansen til å vise seg fram for hele 1,5 milliarder seere verden over.


Hver MTV-kanal velger ut fem kandidater fra sin region som skal være med å kjempe om den gjeve prisen. Alle regionsvinnerne vil deretter kjempe mot hverandre i en stor europeisk avstemning og vinneren fra hver region vil bli fløyet til MTV-showet i München der de kan smile nervøst til kameraene og mingle med internasjonale stjerneartister.


Norske seere kan allerede nå være med å stemme fram sine norske favoritter på nettet. De fem norske nominerte er:


Margaret Berger - Nummer to i Idol 2004. Ga ut albumet "Pretty Scary Silver Fairy" i 2006 og er kjent som en av de deltakerne som har klart seg best i etterkant av Idol.


Aleksander With - Idol-vinneren fra 2006 som for tiden gjør det stort i Japan. Solgte til dobbel platina med låten 'A Little too Perfect'.


120 days - Alternativt rockeband som vant Spellemannsprisen i 2006 i klassene 'Rock' og 'Årets Nykommer'.


My Midnight Creeps - Kritikerrost norsk rockeband der nylig avdøde Robert Burås var frontfigur.


Christel Alsos - Gullstrupen fra Fauske overrasket alle med sin flotte stemme tidligere i år da hun solgte 30.000 eksemplarer på tre måneder av debutalbumet "Closing the Distance".


Du kan stemme frem din norske favoritt ved å gå inn på www.mtv.no/ema (ekstern link).